Cremet ærtesuppe med hvidvin
AFTENSMAD

Cremet ærtesuppe med hvidvin

Blød luksus på en kølig dag med raffineret hvidvinsmag, citron og lidt knas fra hakkede, røgede mandler
  • 4 Personer

Ingredienser

2 spsk. olivenolie
1 stk. porre
0.5 stk. løg
2 stk fed hvidløg
2 kviste frisk timian
7 dl. hvidvin
700 g frosne ærter
100 g babyspinat
0.5 dl. piskefløde
- citronsaft
- Lidt salt og peber
7 dl. hønsefond

Tilbehør

- cremefraiche
- røgede mandler
- frisk brøndkarse

Sådan gør du

  1. 1
    Varm olien i en gryde og steg hvidløg, porre, timian og løg klare og let møre over middel varme.   
  2. 2
    Hæld hvidvin og fond på. Lad det simre over middel til høj varme i ca. 10 min., til grøntsagerne er møre. Tilsæt ærter og spinat, og lad det koge med 4 min. Tag lidt af væsken fra og blend suppen, juster konsistensen med væsken.   
  3. 3
    Smag suppen til med fløde, salt, peber og citron, lidt ad gangen.   
  4. 4
    Server suppen varm eller kold toppet med cremefraiche, røgede mandler og frisk brøndkarse.