ANNONCE ANNONCE kød Farsmad: 18 opskrifter med hakket oksekød Vi har samlet 18 nye og gamle klassiske opskrifter med nye twists. Her er bl.a. opskrifter på kåldolmere med hakket oksekød, krydret oksetatar og den klassiske spaghetti med kødboller som i Lady og vagabonden gæstemad og fest Lady og vagabonden kødboller Spaghetti og kødboller fra historiens sødeste tegneserieromance. En baggård, vasketøj på en snor og en italiensk violin gør kun oplevelsen rigere aftensmad Köfte i tomat med ris og ærter Köfte kaldes også for "tyrkiske frikadeller". Det er en saftig og krydret kødbolle, som smager bedst direkte fra grillen. Vi laver dem på panden sammen med tomatsovsen, det er også godt. Vil du forkæle dig selv lidt ekstra, så brug hakket lammekød. Opskrift Kålsalat, løg med honning og hakkebøffer Hakkebøf på en ny måde. Lad grøntsagerne fylde mest og lad kødet være tilbehør. Så får du et variet aftensmåltid efter Madpyramiden. aftensmad Kødboller i stærk tomatsauce Godt med tomatkoncentrat giver en god sauce med en fin, skarp smag. Quinoa, som i øvrigt er en superfood, giver retten kant og tilfører masser proteiner, essentielle fedtsyrer, kostfibre og jern. Opskrift Økologisk one-pot-pasta med oksekød Denne skønne opskrift er udviklet af Ditte Ingemann på vegne af Økologisk Landsforening. Opskriften her er baseret på økologiske råvarer. frokost Krydret oksetatar En maskulin tatar med masser af power på smagen - du styrer selv, hvor stærk og krydret den skal være. Server den med sprødt brød og et friskt squeeze lime! aftensmad Kåldolmere med hakket oksekød Kåldolmere af kødfars svøbt i kålblade stammer fra Sverige. Kong Karl 12. havde under tyrkisk fangenskab fået smag for tyrkernes vinbladsdolma. Da han atter var en fri mand, rejste de små, delikate snacklignende vinbladsruller med ham tilbage til Norden og blev med årene til store, mættende kåldolmere med kødfyld. aftensmad Farsbrød med tortellinisalat Farsbrød med ingefær og soja giver gammeldags forloren hare kamp til stregen. Smager også dejligt koldt dagen efter. Opskrift Grillede græske frikadeller med tzatziki og grillede kartofler med citron aftensmad Empanadas Empanadas er et hit i de spansktalende lande. Det er en slags pirogger, som her laves med oksekød, søde kartofler og rosiner. Et dejligt, eksotisk pift til madpakken. aftensmad Spaghetti og kødboller med asparges pesto Pesto kan laves på tusinvis af måder og med alverdens ingredienser. Prøv med asparges og servér den grønne pesto til friskkogt spaghetti med hjemmelavede kødboller. Vi bruger oksekød til kødbollerne. Hakket lammekød er også godt. snacks og tilbehør Gratinerede portobellosvampe med oksekød Server de fyldte svampe som lille forret eller med en god, nykogt pasta og tomatsalat til hovedret. Opskrift Kød og grøntsager i pitabrød med mild agurkeyoghurt Lav opskriften med de økologiske fuldkornspitabrød fra Smag Forskellen, som kun kan købes i Coops butikker og på Coop.dk MAD. De er langtidshævede og bagt med kærlighed i ægte stenovn. Det er derfor de bevarer den gode sejhed og fyldige brødsmag. Og der er selvfølgelig masser af plads til lækkert fyld. aftensmad Chili con carne med Chocolate Bhut og mørk chokolade Chocolate Bhut er en chili fra øverste hylde, og den har samme styrke som Bhut Jolokia, der tidligere var at finde i Guiness rekordbog som verdens stærkeste chili. Opskriften på denne stærke chili con carne er fra bogen "Den er go´i ørerne" Opskrift Klassisk lasagne lavet fra bunden Her kommer vores bud på en klassisk lasagne. Den er lavet fra bunden, ud fra vores bedste opskrift og smager usandsynlig godt. Kødsaucen er smagt til med oregano og timian og så er der selvfølgelig mozzarella-ost på toppen, så din lasagne bliver dejlig sprød. frokost Pariserbøf med peberrodscreme og råsyltede rødbeder Klassisk pariserbøf med et moderne twist. Hjemmerørt peberrodscreme og råsyltede rødbeder giver masser af power på smagen. aftensmad Fyldt aubergine med oksekød Inviter familien til tyrkisk aften. Her med kød og grøntsager i én velsmagende løsning med ris til. aftensmad Tortillas med paprikabøffer og peberfrugtsauce Server åbne tortillas med kniv og gaffel eller lav ruller, der ikke kræver bestik. Skal det være på budget, kan du lave en hakkedreng med paprika i stedet for en ribeye bøf. ANNONCE ANNONCE Læs mere om kød fars opskrifter madvarer
gæstemad og fest Lady og vagabonden kødboller Spaghetti og kødboller fra historiens sødeste tegneserieromance. En baggård, vasketøj på en snor og en italiensk violin gør kun oplevelsen rigere
aftensmad Köfte i tomat med ris og ærter Köfte kaldes også for "tyrkiske frikadeller". Det er en saftig og krydret kødbolle, som smager bedst direkte fra grillen. Vi laver dem på panden sammen med tomatsovsen, det er også godt. Vil du forkæle dig selv lidt ekstra, så brug hakket lammekød.
Opskrift Kålsalat, løg med honning og hakkebøffer Hakkebøf på en ny måde. Lad grøntsagerne fylde mest og lad kødet være tilbehør. Så får du et variet aftensmåltid efter Madpyramiden.
aftensmad Kødboller i stærk tomatsauce Godt med tomatkoncentrat giver en god sauce med en fin, skarp smag. Quinoa, som i øvrigt er en superfood, giver retten kant og tilfører masser proteiner, essentielle fedtsyrer, kostfibre og jern.
Opskrift Økologisk one-pot-pasta med oksekød Denne skønne opskrift er udviklet af Ditte Ingemann på vegne af Økologisk Landsforening. Opskriften her er baseret på økologiske råvarer.
frokost Krydret oksetatar En maskulin tatar med masser af power på smagen - du styrer selv, hvor stærk og krydret den skal være. Server den med sprødt brød og et friskt squeeze lime!
aftensmad Kåldolmere med hakket oksekød Kåldolmere af kødfars svøbt i kålblade stammer fra Sverige. Kong Karl 12. havde under tyrkisk fangenskab fået smag for tyrkernes vinbladsdolma. Da han atter var en fri mand, rejste de små, delikate snacklignende vinbladsruller med ham tilbage til Norden og blev med årene til store, mættende kåldolmere med kødfyld.
aftensmad Farsbrød med tortellinisalat Farsbrød med ingefær og soja giver gammeldags forloren hare kamp til stregen. Smager også dejligt koldt dagen efter.
aftensmad Empanadas Empanadas er et hit i de spansktalende lande. Det er en slags pirogger, som her laves med oksekød, søde kartofler og rosiner. Et dejligt, eksotisk pift til madpakken.
aftensmad Spaghetti og kødboller med asparges pesto Pesto kan laves på tusinvis af måder og med alverdens ingredienser. Prøv med asparges og servér den grønne pesto til friskkogt spaghetti med hjemmelavede kødboller. Vi bruger oksekød til kødbollerne. Hakket lammekød er også godt.
snacks og tilbehør Gratinerede portobellosvampe med oksekød Server de fyldte svampe som lille forret eller med en god, nykogt pasta og tomatsalat til hovedret.
Opskrift Kød og grøntsager i pitabrød med mild agurkeyoghurt Lav opskriften med de økologiske fuldkornspitabrød fra Smag Forskellen, som kun kan købes i Coops butikker og på Coop.dk MAD. De er langtidshævede og bagt med kærlighed i ægte stenovn. Det er derfor de bevarer den gode sejhed og fyldige brødsmag. Og der er selvfølgelig masser af plads til lækkert fyld.
aftensmad Chili con carne med Chocolate Bhut og mørk chokolade Chocolate Bhut er en chili fra øverste hylde, og den har samme styrke som Bhut Jolokia, der tidligere var at finde i Guiness rekordbog som verdens stærkeste chili. Opskriften på denne stærke chili con carne er fra bogen "Den er go´i ørerne"
Opskrift Klassisk lasagne lavet fra bunden Her kommer vores bud på en klassisk lasagne. Den er lavet fra bunden, ud fra vores bedste opskrift og smager usandsynlig godt. Kødsaucen er smagt til med oregano og timian og så er der selvfølgelig mozzarella-ost på toppen, så din lasagne bliver dejlig sprød.
frokost Pariserbøf med peberrodscreme og råsyltede rødbeder Klassisk pariserbøf med et moderne twist. Hjemmerørt peberrodscreme og råsyltede rødbeder giver masser af power på smagen.
aftensmad Fyldt aubergine med oksekød Inviter familien til tyrkisk aften. Her med kød og grøntsager i én velsmagende løsning med ris til.
aftensmad Tortillas med paprikabøffer og peberfrugtsauce Server åbne tortillas med kniv og gaffel eller lav ruller, der ikke kræver bestik. Skal det være på budget, kan du lave en hakkedreng med paprika i stedet for en ribeye bøf.
Alkohol Sober curious: Du kan feste med færre promiller Længe har vi drukket tit og drukket tæt i Danmark. Nu spirer en ny og mere ædruelig bevægelse frem kaldet sober curious, hvor alkohol fylder mere i bevidstheden og mindre i glasset, samtidig med at de alkoholfri alternativer har tydelig fremgang
Alkohol Madbanditten er sober curious: Vælger selv alkohol til og fra Kogebogsforfatter og selvstændig Jane Faerber, også kendt som madbanditten fra citet madbanditten.dk, er sober curious. Hun identificerer sig ikke som afholdskvinde, men vælger alkoholen til og fra, som hun har lyst. Få hendes historie om at gå fra at drikke alkohol per automatik til at tænke, før hun drikker
Alkohol Explainer: Hvad sker der i hjernen, når vi drikker alkohol? Alkohol påvirker en række signalstoffer i hjernen, så vi blandt andet bliver mere impulsive og risikovillige. Samtidig sløves vi af alkoholens giftpåvirkning. Bliv klogere på, hvad der sker, når promillen stiger.
Alkohol Konkurrence: Test din viden om alkohol og vind alkoholfri drikkevarer mm. Hvilke aldersgrupper drikker mest alkohol? Hvornår må man kalde en øl for alkoholfri? Og hvor bliver der drukket mest rødvin? Test din viden om alkohol og vind alkoholfri drikkevarer fra ISH Spirits eller bogen Sober Curious af Ruby Warrington. Konkurrencen slutter 24. februar 2023.
Mad Tilmeld dig Samvirkes opskriftsinspiration og få hurtige og grønne opskrifter og opskrifter på nem aftensmad - vind ny kogebog Få inspiration og forslag til aftensmaden, som vi giver dig pr. email hver mandag , så du ikke behøver bekymre dig om, hvad du skal have til aftensmad. Tilmeld dig opskriftsinspirationen. Ganske gratis og uforpligtende. Vi trækker lod om 10 opskriftsbøger blandt alle tilmeldte
Klima Krisen lærer os, hvad der er vigtigt: Læs om familien, der før brugte 7000 kr. om måneden på dagligvarer, nu er tallet 5000 kr.