Bygotto med hvidvin og svampe
FROKOST

Bygotto med hvidvin og svampe

Perlebyg bringer lidt nordisk bid ind i den italienske klassiker
  • 4 Personer

Ingredienser

4 spsk. olivenolie
2 stk. finthakket løg
3 stk. fed hvidløg
6 stk. kviste timian
30 g tørrede svampe
4 dl. Perlebyg
3 dl. hvidvin Vinen skal være tør
1.2 l. hønsebouillon
100 g parmesanost
50 g smør
lidt Lidt peber og salt
dråbe hvidvinseddike
lidt brøndkarse

Sådan gør du

  1. 1
    Steg løg og hvidløg klare i olie. Tilsæt et nip salt, timian, tørrede svampe og perlebyg, steg 2 minutter mere.   
  2. 2
    Tilsæt hvidvin, reducer til halvdelen. Tilsæt 1/3 af bouillonen under omrøring. Rør jævnligt, mens byg­ottoen simrer. Tilsæt bouillon, ca. 1 dl ad gangen, når det første er kogt ind og let tyknet. Må ikke koge tør.  
  3. 3
    Smag på bygkernerne hvert 5. minut. Stop med at tilsætte væske, når de er møre, men stadig har bid.    
  4. 4
    Tilsæt revet parmesan, og rør smør i. Sluk, og rør, til osten er smeltet, smag til med salt, peber og eddike. Læg låg på, og lad bygottoen trække 3-4 min. Drys med ekstra ost og brøndkarse. Server straks.  

Tip!

Du kan også lave bygottoen med perlespelt, perlerug eller risottoris.