Bygotto med hvidvin og svampe
- 4 Personer
Ingredienser
4 spsk. | olivenolie |
2 stk. | finthakket løg |
3 stk. | fed hvidløg |
6 stk. | kviste timian |
30 g | tørrede svampe |
4 dl. | Perlebyg |
3 dl. | hvidvin Vinen skal være tør |
1.2 l. | hønsebouillon |
100 g | parmesanost |
50 g | smør |
lidt | Lidt peber og salt |
dråbe | hvidvinseddike |
lidt | brøndkarse |
Sådan gør du
-
1Steg løg og hvidløg klare i olie. Tilsæt et nip salt, timian, tørrede svampe og perlebyg, steg 2 minutter mere.
-
2Tilsæt hvidvin, reducer til halvdelen. Tilsæt 1/3 af bouillonen under omrøring. Rør jævnligt, mens bygottoen simrer. Tilsæt bouillon, ca. 1 dl ad gangen, når det første er kogt ind og let tyknet. Må ikke koge tør.
-
3Smag på bygkernerne hvert 5. minut. Stop med at tilsætte væske, når de er møre, men stadig har bid.
-
4Tilsæt revet parmesan, og rør smør i. Sluk, og rør, til osten er smeltet, smag til med salt, peber og eddike. Læg låg på, og lad bygottoen trække 3-4 min. Drys med ekstra ost og brøndkarse. Server straks.
Tip!
Du kan også lave bygottoen med perlespelt, perlerug eller risottoris.