Ovnstegt roastbeef med rodfrugtfad
Herlig, rustik sensommer/efterårsmad til dig og din familie. Vi laver både roastbeef og rodfrugter i ovnen.

- 4 Personer
- 60 Minutes
ingredienser
1.5 kg | rodfrugter (persillerod, gulerødder, knoldselleri og kartofler) |
1 kg | roastbeef |
- | salt og peber |
2 dl. | hvidvin |
1 dl. | piske-fløde |
4 spsk. | friskrevet peberrod |
- | smør og olie |
Sådan gør du
- 1.Sæt varmluftsovnen på 225 grader.
- 2.Skær kartofler og grøntsager i mindre, ca. 2 cm brede stykker.
- 3.Fordel dem i bunden af en bradepande.
- 4.Vend rodfrugterne med salt og peber.
- 5.Bland vin, fløde og peberrod i en skål.
- 6.Hæld over grøntsagerne.
- 7.Stil fadet i ovnen i ca. 45 minutter.
- 8.Krydr roastbeefen med salt og peber og gnid den i olie.
- 9.Læg roastbeefen i en bradepande og stik stegetermometeret ind i centrum af kødet.
- 10.Sæt kødet i ovnen i ca. 20 minutter, indtil temperaturen viser det, du ønsker.
- 11.Hvis du ønsker, at din roastbeef skal være rosa, tager du den ud af ovnen, når centrumtemperaturen er 60 grader.
- 12.Gennemstegt er den ved 65-68 grader.
- 13.Server kødet skåret i tynde skiver med grøntager og sauce – gerne dekoreret med blade fra sellerien.