Ovnstegt roastbeef med rodfrugtfad
- 4 Personer
- 60 Minutes
ingredienser
1.5 kg | rodfrugter (persillerod, gulerødder, knoldselleri og kartofler) |
1 kg | roastbeef |
- | salt og peber |
2 dl. | hvidvin |
1 dl. | piske-fløde |
4 spsk. | friskrevet peberrod |
- | smør og olie |
Sådan gør du
-
1Sæt varmluftsovnen på 225 grader.
-
2Skær kartofler og grøntsager i mindre, ca. 2 cm brede stykker.
-
3Fordel dem i bunden af en bradepande.
-
4Vend rodfrugterne med salt og peber.
-
5Bland vin, fløde og peberrod i en skål.
-
6Hæld over grøntsagerne.
-
7Stil fadet i ovnen i ca. 45 minutter.
-
8Krydr roastbeefen med salt og peber og gnid den i olie.
-
9Læg roastbeefen i en bradepande og stik stegetermometeret ind i centrum af kødet.
-
10Sæt kødet i ovnen i ca. 20 minutter, indtil temperaturen viser det, du ønsker.
-
11Hvis du ønsker, at din roastbeef skal være rosa, tager du den ud af ovnen, når centrumtemperaturen er 60 grader.
-
12Gennemstegt er den ved 65-68 grader.
-
13Server kødet skåret i tynde skiver med grøntager og sauce – gerne dekoreret med blade fra sellerien.