Quinotto med grønkål
FROKOST

Quinotto med grønkål

Alternativ risotto med quinoa i stedet for ris. Det lille sydamerikanske frø har et højt indhold af mættende proteiner, og er derfor genial i retter uden kød.
  • 4 Personer

Ingredienser

2 stk. løg
25 g smør
4 dl. quinoa
8 dl. grøntsags boullion eller hønse boullion
1 dl. hvidvin
2 dl. vand
150 g grønkål
4 spsk. piskefløde
50 g parmesanost groft revet

Topping

lidt græskarkerner
lidt parmesanost
lidt chilli flager

Sådan gør du

  1. 1
    Hak løgene fint. Kom dem i en gryde med smør. Sautér ved svag varme, indtil løgene er møre.
  2. 2
    Tilføj quinoa, bouillon og vin, og lad det hele simre under låg ved svag varme i 10 minutter.
  3. 3
    Skyl grønkålen, fjern stokken og hak kålen groft. Kom kål og fløde i gryden. Vend rundt og tilføj vand, imens du koger quinoablandingen i yderligere 5 minutter.
  4. 4
    Vend revet ost i quinottoen og smag til med salt og peber.
  5. 5
    Server med topping.