Champagneis med hyldeblomst (4 små velkomst-is)
DESSERT

Champagneis med hyldeblomst (4 små velkomst-is)

Denne is er perfekt som ”velkomstdrink” eller læskende forfriskning på en varm sommerdag. Isen kan serveres støbt i isforme eller som granite, hvor den findeles med en gaffel og serveres i cocktailglas.
 • 4 Personer
 • 240 Minutes

Ingredienser

1 dl. hyldeblomstsaft
3 dl. Mousserende vin eller tør hvidvin
- Evt. citronsaft

Sådan gør du

 1. 1
  Bland koncentreret hyldeblomstsaft med vinen.
 2. 2
  Smag eventuelt til med. 2 spsk. citronsaft.
 3. 3
  Fyld blandingen i 4 isforme eller champagneglas og sæt dem i fryseren min. 4 timer inden servering.
 4. 4
  TIP: tilsæt små jordbær, skiver af fersken eller anden frisk frugt inden champagneisen fryses, det ser smukt ud og giver ekstra smag.

Tip!

Tilsættelse lidt større mængder af alkohol til hjemmelavet is, som i opskrifterne her, giver en langt bedre og mindre grynet og krystalliseret konsistens. Mængden af alkohol er vejledende og smag altid til, så det matcher din personlige smag. Dog kan tilsættelse af endnu større mængder alkohol, end nævnt i opskriften, nogle gange forårsage at isen simpelthen ikke kan fryse og opnå en fast konsistens. Server den da som en voksenudgave af ”slush-ice”. Pga. Alkoholprocenterne i isen smelter den hurtigere, så lad være med at tage den ud mere end 3-4 minutter før servering. Så kan nå at smelte nok til at den slipper formen, men stadig sidder fast på pinden og er nem at nyde. Isene kan støbes i næsten hvilken som helst kage- eller isform. Køb træispinde i hobbyforretninger eller webshops – eller endnu bedre, brug smukke gamle skeer til at støbe isen omkring. Ismassen skal smage ret sødt inden den fryses, så lad være med at overdossere citronsaft, når du smager til. Efter frysningen vil isen smage som den skal, med tilpas sødme. Isene kan holde sig op til en måned i fryseren, men spis dem gerne inden for en uge eller to, for den bedste smagsoplevelse og konsistens.