Kalvemørbrad med hasselnødder og æbler i flødesauce
- 4 Personer
Ingredienser
800 g | kalvemørbrad |
1 stk. | løg |
1 dl. | haselnød |
- | smør |
1 dl. | hvidvin |
2 dl. | vand |
1 l. | piske-fløde |
1 spsk. | kalvefond |
1 tsk. | dijonsennep |
2 stk. | æbler |
Sådan gør du
-
1Sæt ovnen på 225 grader.
-
2Vend kartofler med olie, revet hvidløg og salt.
-
3Spred dem ud på en bradepande, og bag dem møre i cirka 30 minutter.
-
4Skær mørbrad i bøffer, og krydr dem med salt og peber, men steg dem først lige før, I skal spise.
-
5Hak løget helt fint, og svits løg og hasselnødder i smør i en gryde.
-
6Kom vin herpå, og lad det simre helt væk i nogle minutter.
-
7Kom vand, fløde, fond og sennep heri. Lad det simre i yderligere fem minutter.
-
8Skær æble i både, og kom heri sammen med hasselnødder. Lad det simre cirka otte minutter.
-
9Spæd eventuelt med lidt mere vand.
-
10Steg bøfferne i smør og olie et par minutter per side. Hæld stegesaften ned i saucen.
-
11Server bøfferne med kartofler, æbler og sauce.