Kalvemørbrad med hasselnødder og æbler i flødesauce
AFTENSMAD

Kalvemørbrad med hasselnødder og æbler i flødesauce

Nem gæstemad, som smager skønt med sure æbler i sød flødesauce. Server gerne en grøn salat til, fx den krydrede rucola eller bitre radicchio.
  • 4 Personer

Ingredienser

800 g kalvemørbrad
1 stk. løg
1 dl. haselnød
- smør
1 dl. hvidvin
2 dl. vand
1 l. piske-fløde
1 spsk. kalvefond
1 tsk. dijonsennep
2 stk. æbler

Sådan gør du

  1. 1
    Sæt ovnen på 225 grader.
  2. 2
    Vend kartofler med olie, revet hvidløg og salt.
  3. 3
    Spred dem ud på en bradepande, og bag dem møre i cirka 30 minutter.
  4. 4
    Skær mørbrad i bøffer, og krydr dem med salt og peber, men steg dem først lige før, I skal spise.
  5. 5
    Hak løget helt fint, og svits løg og hasselnødder i smør i en gryde.
  6. 6
    Kom vin herpå, og lad det simre helt væk i nogle minutter.
  7. 7
    Kom vand, fløde, fond og sennep heri. Lad det simre i yderligere fem minutter.
  8. 8
    Skær æble i både, og kom heri sammen med hasselnødder. Lad det simre cirka otte minutter.
  9. 9
    Spæd eventuelt med lidt mere vand.
  10. 10
    Steg bøfferne i smør og olie et par minutter per side. Hæld stegesaften ned i saucen.
  11. 11
    Server bøfferne med kartofler, æbler og sauce.