Kalvemørbrad med hasselnødder og æbler i flødesauce
Nem gæstemad, som smager skønt med sure æbler i sød flødesauce. Server gerne en grøn salat til, fx den krydrede rucola eller bitre radicchio.

- 4 Personer
Ingredienser
800 g | kalvemørbrad |
1 stk. | løg |
1 dl. | haselnød |
- | smør |
1 dl. | hvidvin |
2 dl. | vand |
1 l. | piske-fløde |
1 spsk. | kalvefond |
1 tsk. | dijonsennep |
2 stk | æbler |
Sådan gør du
- 1.Sæt ovnen på 225 grader.
- 2.Vend kartofler med olie, revet hvidløg og salt.
- 3.Spred dem ud på en bradepande, og bag dem møre i cirka 30 minutter.
- 4.Skær mørbrad i bøffer, og krydr dem med salt og peber, men steg dem først lige før, I skal spise.
- 5.Hak løget helt fint, og svits løg og hasselnødder i smør i en gryde.
- 6.Kom vin herpå, og lad det simre helt væk i nogle minutter.
- 7.Kom vand, fløde, fond og sennep heri. Lad det simre i yderligere fem minutter.
- 8.Skær æble i både, og kom heri sammen med hasselnødder. Lad det simre cirka otte minutter.
- 9.Spæd eventuelt med lidt mere vand.
- 10.Steg bøfferne i smør og olie et par minutter per side. Hæld stegesaften ned i saucen.
- 11.Server bøfferne med kartofler, æbler og sauce.
Se, hvad vi ellers skriver om: #aftensmad