Farseret rødspætte med urtesmørsovs og gulerodspuré
GæSTEMAD OG FEST

Farseret rødspætte med urtesmørsovs og gulerodspuré

Der er lidt 1980'er-stemning over farsering, og denne lækre rødspætte er ingen undtagelse. Den får kammuslinger som fyld og bliver fulgt til dørs af gulerodspuré og urtesmørsovs. Se flere opskrifter fra Maria Charlotte på www.marialottes.dk
  • 4 Personer
  • 40 Minutes

Ingredienser

8 stk. rødspættefilet mellemstore
200 g kammuslinger
1 tsk. salt
1 dl. piskefløde
1 stk. æggeblomme
5 stk. gulerødder mellemstore
200 g smør
0.5 dl. olivenolie
1 stk. citron
4 dl. hvidvin
1 stk. løg
1 bundt purløg fintsnittet
3 spsk. kapers hakket
1 bundt estragon
1 bundt dild
lidt salt
lidt friskkværnet peber

Sådan gør du

  1. 1
    Blend kammuslingerne i en foodprocessor med 1 tsk. salt. Tilsæt derefter fløden langsomt og dernæst æggeblommen. Kom massen på køl i en times tid.
  2. 2
    Skræl 4 af gulerødderne, og skær dem i grove stykker. Kog dem i letsaltet vand, indtil de er møre, ca. 30 min. Blend til en pure med en lille smule af kogevandet, 25 g smør, olivenolie, salt, peber og citronsaft. Skær den sidste gulerod fint, og damp den i ca. 1 min.
  3. 3
    Kom 3,5 dl hvidvin i en gryde med et halveret løg, og reducér det med 1/3. Tag derefter løget fra, og pisk langsomt 150 g smør i saucen. Kom hakkede kapers og purløg i, og smag til med salt og friskkværnet peber.
  4. 4
    Smør rødspættefileterne med kammuslingefarsen, og rul dem til en lille roulade. Læg rullerne med åbningen nedad i en bradepande smurt med lidt smør og en ½ dl hvidvin. Bag dem i ovnen i ca. 15 min. ved 150 C varmluft. Anret med lidt estragon og dild på toppen af rødspætterne.