Farseret rødspætte med urtesmørsovs og gulerodspuré
- 4 Personer
- 40 Minutes
Ingredienser
8 stk. | rødspættefilet mellemstore |
200 g | kammuslinger |
1 tsk. | salt |
1 dl. | piskefløde |
1 stk. | æggeblomme |
5 stk. | gulerødder mellemstore |
200 g | smør |
0.5 dl. | olivenolie |
1 stk. | citron |
4 dl. | hvidvin |
1 stk. | løg |
1 bundt | purløg fintsnittet |
3 spsk. | kapers hakket |
1 bundt | estragon |
1 bundt | dild |
lidt | salt |
lidt | friskkværnet peber |
Sådan gør du
-
1Blend kammuslingerne i en foodprocessor med 1 tsk. salt. Tilsæt derefter fløden langsomt og dernæst æggeblommen. Kom massen på køl i en times tid.
-
2Skræl 4 af gulerødderne, og skær dem i grove stykker. Kog dem i letsaltet vand, indtil de er møre, ca. 30 min. Blend til en pure med en lille smule af kogevandet, 25 g smør, olivenolie, salt, peber og citronsaft. Skær den sidste gulerod fint, og damp den i ca. 1 min.
-
3Kom 3,5 dl hvidvin i en gryde med et halveret løg, og reducér det med 1/3. Tag derefter løget fra, og pisk langsomt 150 g smør i saucen. Kom hakkede kapers og purløg i, og smag til med salt og friskkværnet peber.
-
4Smør rødspættefileterne med kammuslingefarsen, og rul dem til en lille roulade. Læg rullerne med åbningen nedad i en bradepande smurt med lidt smør og en ½ dl hvidvin. Bag dem i ovnen i ca. 15 min. ved 150 C varmluft. Anret med lidt estragon og dild på toppen af rødspætterne.