Brødopskrifter: 25 dejlige opskrifter på brød
Hjemmebagt brød er dejligt. Et godt brød har velsmag, gode kulhydrater og fibre. Brødet er skønt i humpler til aftensmaden. Her er 25 opskrifter på forskellige brød som dampkogt rugbrød, franskbrød, bygbrød, gulerodsbrød og mange flere.
Skoldede brød bagt med kamutmel
Kamut er en gammel hvedesort i slægt med durumhvede. Rig på proteiner, vitaminer og mineraler, og så er den meget velsmagende. Brøet bliver fint gyldent. Skold melet og få et godt og saftigt brød.
Se opskriften
Hotdog brød
Focaccia brød
Spred duften af nybagt italiensk inspireret brød. Brug dem som tilbehør til salater, burgerboller og lignenede.
Se opskriften
Hjemmebagt brød til tre slags smør
Smukke, mørke brød, som får sin farve fra sojasauce. Server brødet til eftermiddagste eller til julens gløgg i stedet for æbleskiver.
Se opskriften
Koldthævet brød
Vi lader dejen hæve et koldt sted natten over. Det giver velsmag og herlig konsistens.
Se opskriften
Grunddej til hurtighævet brød
Vi elsker at bage, men det kan godt være noget, der kræver lidt planlægning, når brød skal hæve over flere gange i længere tid. Vi skruer op for hastigheden med denne grunddej til brød, der hæver lidt hurtigere.
Se opskriften
Tyrkisk brød
Ølandshvedebrød (2 brød eller 15-20 boller)
Brød af ølandshvede har en udtalt sødme og dybde i smagen. Det høje indhold af protein og gluten giver mulighed for deje med stor elasticitet og brød, der holder sig saftigt længe.
Se opskriften
Foccacia brød med løg, gedeost og rosmarin
Pastinakbrød
Revne rodfrugter gør brødet saftigt og giver det en mild urteagtig smag. Pastinakken er særlig god sammen med fennikelfrø, som gør brødet perfekt som tilbehør til ost, suppe eller til sandwich.
Se opskriften
Luksushveder med rigelig smør
Der er ikke sparet på noget i disse, klassiske hveder. De er tilpas luftige og bløde og smager naturligvis af god kardemomme.
Se opskriften
Norske pandebrød potetlomper
Rulles om myseosten eller andet pålæg. Et fladbrød bagt på en blanding af kartofler og mel. Rester af brødet steges i lidt smør på panden dagen efter.
Se opskriften
Lingonbröd
Du vil sikkert undre dig over, at man hælder kogende vand over melet og smuldrer gæren i. Men den er god nok! Den pudsige fremgangsmåde resulterer i et blødt brød, der holder sig saftigt længe.
Se opskriften
Dampkogt rugbrød fra Island
Supergodt til ost. Den lange kogetid giver et brød, der minder om pumpernikkel. Brødet kan skæres meget tyndt i fine, firkantede skiver.
Se opskriften
Finske runde bygbrød
Rieska bages af mange forskellige kornsorter og ofte af blandinger af for eksempel byg og hvede. Rieska og rugbrød er to meget almindelige brødtyper i Finland.
Se opskriften
Fastelavnsboller med marcipanremonce og hasselnøddeflager
Scones med strejf af oregano
Rodfrugtboller med havregryn
Rodfrugter såsom gulerod, knoldselleri eller rødbede i dejen kan gøre dine boller super saftige og lide søde. Prøv opskriften her og vælg selv om dine boller skal være orange eller røde.
Se opskriften
Snobrød
Grove boller med æbler og kanel
Tilsæt æbler og kanel til de grove boller. Så kommer de til at smage dejlig sødt og krydret. Prøv dig frem med andre frugter, grøntsager, nødder, krydderier eller måske lidt chokolade.
Se opskriften
Grove boller med banan og chokolade
Bag grove boller med banan og lidt chokolade. Et let og lækkert mellemmåltid sidst på aftenen.
Se opskriften
Luftige boller
Morgenboller
Skønne morgenboller med en sprød skorpe. Sørg for at bage bollerne til de er godt lysebrune, smagen sidder i farven!
Ca. 24 boller.
Se opskriften
























