15 opskrifter med græskar
Vi har spist græskar i Danmark siden middelalderen. Så glemte vi dem igen. Men engang i 1980’erne lyste de første græskar op på danske fortrapper, og de bredte sig, da mange importerede den amerikanske Halloween. Her er 15 opskrifter med græskar.
Risotto med kylling og græskar
Eksotisk risotto med hakkede mandler som drys. Safran eller gurkemeje farver risottoen flot gul.
Se opskriften
Spicy græskarsuppe med rå marineret fennikel
Server suppen varm eller kold toppet med cremefraiche, røgede mandler og frisk brøndkarse.
Se opskriften
Gylden suppe med ingefær (Lisbeth Tordendahl)
Suppen er herlig på en kold dag. Giv brød eller andet kornprodukt til, og du har et let måltid. Eller servér suppen som del af et større måltid.
Se opskriften
Græskarmuffins med blåbær
Græskarsuppe med krydderurteolie
Tykstegsfilet med grønkålspesto og græskarpure
Bagt græskar med sprød æble-rucolasalat
Græskar-risotto med saltede græskarkerner
Bagt græskar med urter og hvidløg
Helstegt kylling med kantareller, balsamico og græskar
Tofu og græskar bagt i krydret miso (Lisbeth Tordendahl)
Ovnret. Server fx med brune ris eller anden korn samt letkogt broccoli eller grønkål.
Se opskriften
Græskarsuppe med ingefær, appelsin og korianderyoghurt
Vegansk Hokkaidosuppe
Hokkaidogræskar er smukke både udenpå og indeni. Smagen er mild og græskarret er godt både i ovn og som suppe.
Se opskriften
Hjemmelavede gnocchi med urtesmør
Denne alternative og smagfulde ”pasta” er lavet fra bunden og på basis af kartofler. Server dem gerne som tilbehør, og steg eventuelle rester gyldne og sprøde dagen derpå, så bliver de ekstra lækre.
Se opskriften
Kraniekager














