Græskar er meget mere end udskårne hoveder til halloween. Du kan ofte købe græskar helt hen til efter nytår - og kødet fra græskar er gode som tilbehør til aftensmaden og som ingrediens i kager
Butternutsquash
Mindre, klokkeformet græskar, der i nogle lande kaldes en squash. En vintergrøntsag, der modnet bliver lysegul i farven. God til supper og desserter.
Crown prince
Crown prince er gråt og ovalformet med orange græskarkød. Det kan blive mellem 2 og 6 kg.
Smagen er sød og græskarret er velegnet til både at koge, mose, dampe og stege.
Grøn hokkaido
Grøn hokkaido er i samme familie som det orange hokkaidogræskar. Forskellen er blot farven på skrællen.
Maden kan få en mærkelig farve, hvis du vil mose eller purere et grønt hokkaido, derfor kan det være en god idé at skrælle græskarret først.
Halloweengræskar
Er store og dekorative. Skifter farve fra grøn over grønstribet til orange under modningen.
Kan bruges i mad, men hokkaido og buttercup smager typisk af mere.
Hokkaido
Hokkaido kan være svære at få kniven gennem. Kødet er lidt tørrere end andre græskartyper, men en tur i ovnen gør skiver af hokkaido perfekte som erstatning for kartofler.
Spaghettigræskar
Spaghettigræskar kaldes også stripetti. Inde i græskarret er kødet trevlet og kan, når det er tilberedt, skrabes ud med en gaffel og bruges som en slags spaghetti.