Marmelade med vanilje og græskar
SNACKS OG TILBEHøR

Marmelade med vanilje og græskar

Kogebogsforfatter Søren Staun Petersen guider dig med kogebogen ’Overrask med Græskar – salte og søde opskrifter’ fra Muusmann Forlag til en række retter med græskar. Græskarret er oplagt at bruge både i det salte, men også det søde køkken. Du finder både opskrifter på hjemmelavede græskarfritter, en asiatisk græskarsuppe og en sød upside-down kage.
  • 0 Personer

Det skal du bruge:

500 g græskar , revet
35 g ingefær
1 stk. pære , store
500 g syltesukker
5 dl. vand
2 tsk. kanel
1 tsk. kardemomme
1 tsk. stødt nellike
2 tsk. vanille , flydende

Sådan gør du

  1. 1
    Græskar klargøres og rives sammen med ingefær og pære. Kom alle ingredienser i en gryde og bring det i kog. Lad det simre i 10 minutter. Skum af under vejs. Kom marmeladen på skoldede glas der er skyllet i atamon. Opbevares køligt og mørk og i køleskab når glasset er åbnet.