Kartoffelcurry med kokosmælk
- 1 Person
Ingredienser
200 g | græskar f.eks. butternut eller hokkaido |
200 g | kartofler |
2 spsk. | olivenolie |
2 spsk. | karrypulver mediumstærkt |
1 tsk. | kanel |
2 tsk. | chiliflager |
2 stk. | fed hvidløg |
1 stk. | løg |
2 spsk. | olivenolie |
2 tsk. | hel spidskommen |
2 tsk. | peberfrugt |
1 dåse | dåse kokosmælk |
1 stk. | lime saften heraf |
75 g | frossen spinat |
1 tsk. | ahornsirup |
1 tsk. | sukker |
1 tsk. | honning |
- | salt |
- | peber |
- | lime |
- | chili |
Sådan gør du
-
1Tænd ovnen på 225 grader. Skræl græskarret og kartoflerne, og skær dem ud i små tern. Vend dem med olivenolie, karry, kanel og chiliflager, og fordel ternene i et ildfast fad.
-
2Bag dem i den varme ovn i ca. 30 minutter – rør gerne undervejs. Hak hvidløg og løg helt fint, og svits det i olie sammen med hel spidskommen, salt og peber i en stor, dyb pande. Skær peber-frugten ud i tynde strimler, og kom dem på panden – svits i yderligere 3-4 minutter.
-
3Tilsæt nu kokosmælk, 1 dl vand, limesaft, frossen spinat og ahornsirup, og lad det hele simre under låg ved middelvarme i ca. 15 minutter. Når kartoffelternene er bagt møre, kommes de på panden til de øvrige ingredienser og simrer med i ca. 5 minutter, hvorefter retten smages til med salt, peber, lime og evt. mere ahornsirup og/eller chili.