Kartoffelcurry med kokosmælk
VEGETAR

Kartoffelcurry med kokosmælk

Har en rest kartofler eller græskar, er denne ret oplagt at lave. Græskarret kan også erstattes af søde kartofler eller gulerødder. Opskrift og foto stammer fra bogen "Solo" af Ditte Ingemann.
  • 1 Person

Ingredienser

200 g græskar f.eks. butternut eller hokkaido
200 g kartofler
2 spsk. olivenolie
2 spsk. karrypulver mediumstærkt
1 tsk. kanel
2 tsk. chiliflager
2 stk fed hvidløg
1 stk. løg
2 spsk. olivenolie
2 tsk. hel spidskommen
2 tsk. peberfrugt
1 dåse dåse kokosmælk
400 ml. saft fra 1 lime
75 g frossen spinat
1 tsk. ahornsirup

1 tsk. sukker
1 tsk. honning
- salt
- peber

- lime
- chili

Sådan gør du

  1. 1
    Tænd ovnen på 225 grader. Skræl græskarret og kartoflerne, og skær dem ud i små tern. Vend dem med olivenolie, karry, kanel og chiliflager, og fordel ternene i et ildfast fad.
  2. 2
    Bag dem i den varme ovn i ca. 30 minutter – rør gerne undervejs. Hak hvidløg og løg helt fint, og svits det i olie sammen med hel spidskommen, salt og peber i en stor, dyb pande. Skær peber-frugten ud i tynde strimler, og kom dem på panden – svits i yderligere 3-4 minutter.
  3. 3
    Tilsæt nu kokosmælk, 1 dl vand, limesaft, frossen spinat og ahornsirup, og lad det hele simre under låg ved middelvarme i ca. 15 minutter. Når kartoffelternene er bagt møre, kommes de på panden til de øvrige ingredienser og simrer med i ca. 5 minutter, hvorefter retten smages til med salt, peber, lime og evt. mere ahornsirup og/eller chili.