Hyldeblomstkage med citronskum
- 8 Personer
Ingredienser
100 g | hyldeblomstrester Fra saftfremstilling |
0.5 dl. | hyldeblomstsaft |
175 g | smør |
175 g | rørsukker |
3 stk. | æg M/L størrelse |
0.5 stang | vaniljestang, kornene |
75 g | hvedemel |
100 g | mandelmel |
1 tsk. | bagepulver |
- | Lidt friske sommerbær at pynte med |
- | hyldeblomst Frisk hyldeblomst til pynt |
Citronskum
150 g | flødeost naturel |
0.5 stk. | citron Brug saften fra en halv citron, samt skallen fra den halve citron |
2 stk. | Æggehvider (pasteuriseret) |
75 g | flormelis |
Sådan gør du
-
1Blend hyldeblomstresterne sammen med hyldeblomstsaft til en ensartet mos.
-
2Tænd ovnen på 175/160 grader varmluft. Pisk smør, sukker og vanilje i 7-10 min., til det er lyst og let.
-
3Tilsæt æggene et ad gangen og pisk kort imellem hver. Bland hvedemel, mandelmel, bagepulver og salt. Vend det i dejen, skiftevis med hyldeblomstmosen.
-
4Fyld dejen i en smurt springform. Bag kagen i 50 min., til den er fast og gylden. Lad kagen køle helt af.
-
5Lav imens citronskummet. Kom flødeosten i en skål og pisk, til den er ensartet. Pisk, i en anden skål, æggehvider og citronsaft til stift skum, tilsæt flormelis og pisk yderligere et par minutter,til skummet er blankt. Vend herefter æggehvideskummet i flødeosten og smag til med citronskal og evt. lidt mere flødeost.
-
6Smør skummet på kagen lige inden servering og pynt med masser af bær og friske hyldeblomster.
Tip!
Har du ikke hyldeblomstrester, så dyp friske hyldeblomster kort i kogende vand og fortsæt som beskrevet i pkt. 1. – og er det slet ikke sæson for hyldeblomster, kan du bruge samme mængde fintrevet squash eller græskar, og revet skal af ½ citron.