Hyldeblomstkage med citronskum
BAGVæRK

Hyldeblomstkage med citronskum

En saftig kage med en nærmest mazarinagtig konsistens og en sød, aromatisk smag af hyldeblomster.
  • 8 Personer

Ingredienser

100 g hyldeblomstrester Fra saftfremstilling
0.5 dl. hyldeblomstsaft
175 g smør
175 g rørsukker
3 stk. æg M/L størrelse
0.5 stang vaniljestang, kornene
75 g hvedemel
100 g mandelmel
1 tsk. bagepulver
- Lidt friske sommerbær at pynte med
- hyldeblomst Frisk hyldeblomst til pynt

Citronskum

150 g flødeost naturel
0.5 stk. citron Brug saften fra en halv citron, samt skallen fra den halve citron
2 stk. Æggehvider (pasteuriseret)
75 g flormelis

Sådan gør du

  1. 1
    Blend hyldeblomstresterne sammen med hyldeblomstsaft til en ensartet mos.
  2. 2
    Tænd ovnen på 175/160 grader varmluft. Pisk smør, sukker og vanilje i 7-10 min., til det er lyst og let.
  3. 3
    Tilsæt æggene et ad gangen og pisk kort imellem hver. Bland hvedemel, mandelmel, bagepulver og salt. Vend det i dejen, skiftevis med hyldeblomstmosen.
  4. 4
    Fyld dejen i en smurt springform. Bag kagen i 50 min., til den er fast og gylden. Lad kagen køle helt af.
  5. 5
    Lav imens citronskummet. Kom flødeosten i en skål og pisk, til den er ensartet. Pisk, i en anden skål, æggehvider og citronsaft til stift skum, tilsæt flormelis og pisk yderligere et par minutter,til skummet er blankt. Vend herefter æggehvideskummet i flødeosten og smag til med citronskal og evt. lidt mere flødeost.
  6. 6
    Smør skummet på kagen lige inden servering og pynt med masser af bær og friske hyldeblomster.

Tip!

Har du ikke hyldeblomstrester, så dyp friske hyldeblomster kort i kogende vand og fortsæt som beskrevet i pkt. 1. – og er det slet ikke sæson for hyldeblomster, kan du bruge samme mængde fintrevet squash eller græskar, og revet skal af ½ citron.