Svensk pølseret med græskar og grønt
AFTENSMAD

Svensk pølseret med græskar og grønt

Svensk pølseret har øjensynlig aldrig været en svensk ret, men derimod noget vi danskere har fundet på. I sin klassiske form består den af kød, kartofler, løg og sovs. I Samvirkes version får den lidt ekstra grøntsager. Men smagen er mindst lige så god. 
  • 4 Personer
  • 25 Minutes

Ingredienser

600 g kartofler skrællede
2 spsk. neutral olie
1 stk. løg hakket
0.5 stk. lille hokkaidogræskar i tern
1 stk. squash i tern
1 stk. porre hakket
6 stk. wienerpølser i stykker
140 g tomatpure
3 spsk. ketchup efter smag
2 tsk. sød paprika
1 dl. fløde eller halvt mælk, halvt fløde
3 dl. kogevand fra kartoflerne
lidt salt og sort peber

Tilbehør

- purløg friskhakket

Sådan gør du

  1. 1
    Skær kartoflerne i mundrette stykker, og kog dem møre i letsaltet vand. Gem 2-3 dl af kogevandet.
  2. 2
    Kom olien i en sauterpande eller bred gryde, og svits løg og græskar sammen i 3 min over lav/middel varme, så løgene bliver klare.
  3. 3
    Skru lidt op for varmen. Tilsæt resten af grøntsagerne og pølserne, og lad dem stege med 2-3 min, til det har fået farve. Tilsæt tomatpure, ca. 2 dl kogevand og så 1 spsk. ketchup ad gangen. Tilsæt de resterende ingredienser.
  4. 4
    Juster konsistensen med kogevandet fra kartoflerne. Lad retten simre ca. 8-10 min, til saucen er kogt lidt ind, og smag til. Er din ketchup ret sød, så tilføj et par dråber eddike til opskriften, så skaber du smagsbalance i retten.
  5. 5
    Server retten med et drys frisk purløg.