Svensk pølseret med græskar og grønt
- 4 Personer
- 25 Minutes
Ingredienser
600 g | kartofler skrællede |
2 spsk. | neutral olie |
1 stk. | løg hakket |
0.5 stk. | lille hokkaidogræskar i tern |
1 stk. | squash i tern |
1 stk. | porre hakket |
6 stk | wienerpølser i stykker |
140 g | tomatpure |
3 spsk. | ketchup efter smag |
2 tsk. | sød paprika |
1 dl. | fløde eller halvt mælk, halvt fløde |
3 dl. | kogevand fra kartoflerne |
lidt | salt og sort peber |
Tilbehør
- | purløg friskhakket |
Sådan gør du
-
1Skær kartoflerne i mundrette stykker, og kog dem møre i letsaltet vand. Gem 2-3 dl af kogevandet.
-
2Kom olien i en sauterpande eller bred gryde, og svits løg og græskar sammen i 3 min over lav/middel varme, så løgene bliver klare.
-
3Skru lidt op for varmen. Tilsæt resten af grøntsagerne og pølserne, og lad dem stege med 2-3 min, til det har fået farve. Tilsæt tomatpure, ca. 2 dl kogevand og så 1 spsk. ketchup ad gangen. Tilsæt de resterende ingredienser.
-
4Juster konsistensen med kogevandet fra kartoflerne. Lad retten simre ca. 8-10 min, til saucen er kogt lidt ind, og smag til. Er din ketchup ret sød, så tilføj et par dråber eddike til opskriften, så skaber du smagsbalance i retten.
-
5Server retten med et drys frisk purløg.