Sådan får du græskarhovedet til at holde

Det er sjovt at skære græskarhoveder alene eller sammen med børnene og dekorativt at have dem stående, men det kan være et problem at få dem til at holde. Samvirke har spurgt kok og madstylist Britta Surland om råd til at få græskarhovedet til at holde sig.

Kun fantasien begrænser udfoldelsen, når du sætter kniven i dit græskar.

Smør græskarhovedet med skimmeldræber

Ifølge Britta Surland er den bedste måde at forlænge levetiden for dit græskarhoved at pensle det med atamon overalt indvendigt. Det aktive stof i atamon er natriumbenzoat (E-nummer E-211), som hæmmer væksten af skimmel- og gærsvampe.

Jo færre og jo mindre huller, du laver i dit græskar, jo længere holder det. Det skyldes, at du ved at skære i det ødelægger cellerne i græskaret, som dermed bliver blottede for bakterier og svamp. Lidt ligesom når du taber et æble, og det får en brun plet.

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

Der er forskel på holdbarheden

Pensler du dit græskar med atamon, vurderer Britta Surland, du kan forlænge dit græskarhovedes liv med cirka 1 uge.

Det kommer dog an på, hvordan du opbevarer hovedet, hvor længe det holder. Står det varmt, vil det holde i kortere tid. Står det køligt, vl det holde længere.

Nedenfor kan du se, hvordan du kommer i gang med at skære dit eget græskarhoved.