Vegansk mad: Quinoafyldte grøntsager med røget tofu
JUL

Vegansk mad: Quinoafyldte grøntsager med røget tofu

Her er hovedretten til grøntsagselskeren. Fyldte grøntsager er flotte på bordet og smager skønt. Servér dem med en god sovs til, sammen med kålsalat, eller som en del af et større antal grønne retter. 
  • 4 Personer
  • 45 Minutes

Ingredienser

1 stk. græskar eller to auberginer
150 g rød quinoa
10 g blandede tørrede svampe
2 stk. løg
200 g tofu røget
0.5 dl. smagsneutral olie
3 spsk. sojasauce
1 spsk. Løgpulver
0.5 tsk. stødt muskat
- salt
- peber

Sådan gør du

  1. 1
    Kog quinoa efter anvisning på pakken. Pulveriser de tørrede svampe i en foodprocessor eller kaffekværn, og hak løgene fint (evt. i en foodprocessor). Bræk tofuen i stykker og blend den i en foodprocessor (eller med en stavblender i en skål) sammen med løg, svampepulver, sojasauce, 2/3 af den kogte quinoa og krydderierne. Massen må gerne være nogenlunde ensartet, men lad være med at blende den fuldstændig til mos. Tilsæt så det sidste quinoa og smag til med salt og peber.
  2. 2
    Rengør græskar eller aubergine. Halver grøntsagen og skrab indmaden ud. Du kan bruge indmaden i en anden ret eller hakke det fint og blande det med fyldet her. Fyld så de halve grøntsager godt med fyldet. Bag dem på en bageplade ved 200 grader, til grøntsagerne er møre.
  3. 3
    Server fx med rigelig sovs, bagte rodfrugter og en sprød salat.