Vegansk mad: Quinoafyldte grøntsager med røget tofu
- 4 Personer
- 45 Minutes
Ingredienser
1 stk. | græskar eller to auberginer |
150 g | rød quinoa |
10 g | blandede tørrede svampe |
2 stk. | løg |
200 g | tofu røget |
0.5 dl. | smagsneutral olie |
3 spsk. | sojasauce |
1 spsk. | Løgpulver |
0.5 tsk. | stødt muskat |
- | salt |
- | peber |
Sådan gør du
-
1Kog quinoa efter anvisning på pakken. Pulveriser de tørrede svampe i en foodprocessor eller kaffekværn, og hak løgene fint (evt. i en foodprocessor). Bræk tofuen i stykker og blend den i en foodprocessor (eller med en stavblender i en skål) sammen med løg, svampepulver, sojasauce, 2/3 af den kogte quinoa og krydderierne. Massen må gerne være nogenlunde ensartet, men lad være med at blende den fuldstændig til mos. Tilsæt så det sidste quinoa og smag til med salt og peber.
-
2Rengør græskar eller aubergine. Halver grøntsagen og skrab indmaden ud. Du kan bruge indmaden i en anden ret eller hakke det fint og blande det med fyldet her. Fyld så de halve grøntsager godt med fyldet. Bag dem på en bageplade ved 200 grader, til grøntsagerne er møre.
-
3Server fx med rigelig sovs, bagte rodfrugter og en sprød salat.