Spicy græskarsuppe med råmarineret fennikel
AFTENSMAD

Spicy græskarsuppe med råmarineret fennikel

   
  • 4 Personer

Spicy græskarsuppe

1 løg
2 fed hvidløg
1 cm ingefær
1 spsk. neutral olie evt. olivenolie
1 spsk. karry
1 fennikel
1 l. grøntsagsbouillon
1 hokkaido græskar Gerne stort
4 spsk. creme fraiche
- salt
- peber

lidt citronsaft eller hvidvinseddikke

Topping

1 fennikel
1 appelsin
- salt
- peber

1 håndfuld ristede græskarkerner
lidt olivenolie

Sådan gør du

  1. 1
    Hak løg og hvidløg fint, og riv ingefæren.
  2. 2
    Varm olien i en gryde, og steg løg, hvidløg og ingefær sammen med karry over middel varme, til løgene er klare og let møre.
  3. 3
    Fjern kerner og evt. skræl fra hokkaido græskaret, og skær græskarkødet i grove stykker.
  4. 4
    Skær fennikel i grove stykker, og lad det stege med i yderligere et par minutter. Tilsæt græskarstykkerne, og hæld bouillon over.
  5. 5
    Lad suppen simre over middel til høj varme i ca. 20 minutter, til grøntsagerne er helt møre.
  6. 6
    Tag lidt af væsken fra, og blend suppen. Juster konsistensen med det væske, du tog fra. Smag suppen til med creme fraiche, salt, peber og citronsaft eller hvidvinseddike.
  7. 7
    Skær den anden fennikel i meget tynde skiver, brug gerne et mandolinjern. Vend fennikel med saften af appelsinen, lidt salt og peber.
  8. 8
    Server suppen varm, og top med råmarineret fennikel, ristede græskarkerner og lidt olie.