Bagt græskar med risotto og torsk
GæSTEMAD OG FEST

Bagt græskar med risotto og torsk

Eventyrlig græskarmiddag. Bag først bådene af græskar, bagefter skal fisken have 5-10 minutter i varmluftsovnen.  
  • 4 Personer

Ingredienser

1 stk. lille hokkaidogræskar
3 spsk. olie
lidt salt
lidt peber

1 tsk. chiliflager
12 stk. blade frisk salvie

Risotto

1 stk. løg
25 g smør
3 dl. risottoris
1 dl. hvidvin
8 dl. vand
1 stk. hønsebouillon-terning
50 g flødeost
1 dl. finthakket persille
800 g torskefileter
2 spsk. smør smeltet

Sådan gør du

  1. 1
    Sæt ovnen på varmluft 200 grader.
  2. 2
    Skær græskarret i både, og stil dem på en bageplade med bagepapir.
  3. 3
    Pensl med olie, og krydr med salt og chili. Bag dem i 10 minutter, og drys først nu salvie over græskarbådene. Bag dem møre i alt ca. 30 minutter.
  4. 4
    Hak løgene fint, og svits dem i en gryde. Kom ris heri, og vend det rundt. Kom vin og lidt af vandet heri sammen med bouillonterningen.
  5. 5
    Lad risottoen simre nogle minutter, og hæld derefter resten af vandet i. Lad den simre under låg i 15 minutter. Når risen er mør, vender du osten og persillen heri og smager til med salt og peber.
  6. 6
    Læg torsken på en bradepande med bagepapir. Krydr med salt og peber, og pensl med smeltet smør. Bag torsken i 5-10 minutter.
  7. 7
    Server torsken til risotto og græskar.