Flødeskumskage med appelsin og lidt græskarmos
- 8 Personer
Ingredienser
lidt | smør til formen |
lidt | sukker til formen |
Bund
125 g | smør |
2 stk | æg |
135 g | sukker |
1 tsk. | revet skal af økologisk appelsin |
3 spsk. | saft fra appelsin |
Fyld
200 g | græskar uden skal |
3 spsk. | flormelis |
1 tsk. | vaniljesukker |
Topping
0.25 l. | piskefløde |
1 stk. | frisk figen |
30 g | mørk chokolade |
Sådan gør du
-
1Sæt ovnen på 200 C.
-
2Beklæd en springform (20-22 cm) med bagepapir. Smør med smør, og drys med sukker.
-
3Smelt smørret. Pisk æg og sukker sammen, og tilføj smør og appelsinskal.
-
4Fordel dejen i formen. Bag bunden i cirka 25 minutter.
-
5Tag ud, og dryp bunden med appelsinsaft. Lad stå og afkøle, og stil derefter i køleskabet.
-
6Bunden skal stivne helt. Ellers hænger den ikke sammen.
-
7Skær græskar i små tern, og kog dem møre. Begynd at mærke efter på konsistensen efter 7-8 minutter. Afdryp helt, og pres væden fra. Rør græskar med flormelis og vaniljesukker, og afkøl helt.
-
8Udstans 8 runde bunde med en udstikker eller et glas. Bunden er nærmest som konfektmasse, så brug en spartel til at løfte den op med.
-
9Sæt på tallerken, og kom en teskefuld græskarmos på bunden. Top med flødeskum, en skive figen og lidt revet chokolade. Server kolde.
Tip!
Det smager også godt med lidt æblemos som fyld.