Flødeskumskage med appelsin og lidt græskarmos
En lille bid af himmerige får du med denne opskrift på små flødeskumskager. Blød græskarmos og bunde med smag af appelsin mødes med letpisket flødeskum og friske figner.

- 8 Personer
Ingredienser
lidt | smør til formen |
lidt | sukker til formen |
Bund
125 g | smør |
2 stk | æg |
135 g | sukker |
1 tsk. | revet skal af økologisk appelsin |
3 spsk. | saft fra appelsin |
Fyld
200 g | græskar uden skal |
3 spsk. | flormelis |
1 tsk. | vaniljesukker |
Topping
0.25 l. | piskefløde |
1 stk. | frisk figen |
30 g | mørk chokolade |
Sådan gør du
- 1.Sæt ovnen på 200 C.
- 2.Beklæd en springform (20-22 cm) med bagepapir. Smør med smør, og drys med sukker.
- 3.Smelt smørret. Pisk æg og sukker sammen, og tilføj smør og appelsinskal.
- 4.Fordel dejen i formen. Bag bunden i cirka 25 minutter.
- 5.Tag ud, og dryp bunden med appelsinsaft. Lad stå og afkøle, og stil derefter i køleskabet.
- 6.Bunden skal stivne helt. Ellers hænger den ikke sammen.
- 7.Skær græskar i små tern, og kog dem møre. Begynd at mærke efter på konsistensen efter 7-8 minutter. Afdryp helt, og pres væden fra. Rør græskar med flormelis og vaniljesukker, og afkøl helt.
- 8.Udstans 8 runde bunde med en udstikker eller et glas. Bunden er nærmest som konfektmasse, så brug en spartel til at løfte den op med.
- 9.Sæt på tallerken, og kom en teskefuld græskarmos på bunden. Top med flødeskum, en skive figen og lidt revet chokolade. Server kolde.
Tip!
Det smager også godt med lidt æblemos som fyld.