Græskar upside-down kage
DESSERT

Græskar upside-down kage

Kogebogsforfatter Søren Staun Petersen guider dig med kogebogen ’Overrask med Græskar – salte og søde opskrifter’ fra Muusmann Forlag til en række retter med græskar. Græskarret er oplagt at bruge både i det salte, men også det søde køkken. Du finder både opskrifter på hjemmelavede græskarfritter, en asiatisk græskarsuppe og en sød upside-down kage.
  • 0 Personer

Det skal du bruge:

450 g græskar (skåret i tynde skriver og skrællet)
75 g smør
100 g farin
- Saften fra en citron

Dej:

200 g smør
180 g sukker
3 stk. æg
200 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
1 tsk. vaniliesukker
1 tsk. kanel
1 tsk. allehånde
1 knsp. salt

Sådan gør du

  1. 1
    Græskar klargøres og skæres i tynde skiver. Smør en form og drys med lidt sukker. Arranger græskarskiverne i bunden. Smør, farin og citron smeltes langsomt i en gryde og hældes over græskarskiverne.
  2. 2
    Smør og sukker piskes godt sammen Tilsæt 1 æg ad gangen mens du pisker Mel, bagepulver og krydderier blandes sammen og sies ned i blandingen som vendes forsigtigt sammen. Bages ved 180° i ca 40-50 minutter i forvarmet ovn.