Risotto med kylling og græskar
HOVEDRET

Risotto med kylling og græskar

Eksotisk risotto med hakkede mandler som drys. Safran eller gurkemeje farver risottoen flot gul.
  • 4 Personer

Ingredienser

6 stk. kyllingelår
5 spsk. olivenolie
2 stk. løg
2 stk. fennikel
3 stk. fed hvidløg
4 dl. risottoris
4 dl. Tør hvidvin
1 stk. lille hokaido græskar
2 spsk. olivenolie
1.2 l. kogevand Brug fra vandet fra kyllingelårerne
0.5 tsk. safran Ekker ca. 2 tsk stødt gurkemeje
150 g parmesan
50 g smør
lidt Lidt peber og salt
lidt citronsaft Tilsæt efter smag
lidt røgede mandler
lidt kørvel

Sådan gør du

  1. 1
    Kog kyllingelårene i en gryde med letsaltet vand i 40 min., til de er gennemkogte. Lad dem blive i kogevandet.   
  2. 2
    Steg løg, hvidløg og fennikel klare i olie i et par minutter. Tilsæt risottoris, og steg 2 minutter mere. Tilsæt hvidvin, og lad den koge næsten helt ind.  
  3. 3
    Rør safran ud i 2 skefulde kogevand fra kyllingen. Rør opløsningen i risottoen sammen med et nip salt.  
  4. 4
    Tilsæt 4 dl af kogevandet under omrøring. Rør jævnligt, mens risottoen simrer. Tilsæt mere kogevand, ca.1 dl ad gangen, når det første er kogt ind og let tyknet. Må ikke koge tør.   
  5. 5
    Steg græskarternene gyldne og møre i olie på en pande. Skær kød fra kyllingelårene i mindre stykker.  
  6. 6
    Samlet tilberedningstid for risene er 16-20 min., smag hvert 3. minut.  
  7. 7
    Når risene begynder at være møre, tilsættes en lille sjat kogevand, parmesan og smør. Smag evt. til med ekstra ost, og vend kyllingekød og græskar i.  
  8. 8
    Sluk, og rør, til osten er smeltet, smag til med salt, peber og citronsaft.  
  9. 9
    Læg låg på, og lad risottoen trække 3-4 min. Drys med ekstra ost, hakket kørvel og røgede mandler. Server straks.  

Tip!

Brug asparges eller rodfrugter i stedet for græskar