Bagt butternut med spicy kikærter og krydderurter
AFTENSMAD

Bagt butternut med spicy kikærter og krydderurter

Med sine mange og stærke farver er denne ret med bagt butternut en fryd for øjet. Desuden er den vegetarisk og smager dejligt.   
  • 3 Personer

Ingredienser

1 stk. butternut græskar
1 spsk. olivenolie
1 tsk. garam masala
lidt salt og sort peber
1 stk. rødløg
2 fed hvidløg
1 stk. mild rød chili
300 g kogte kikærter
1 bundt kruspersille
1 bundt koriander
1 stk. citron
1 stk. rød peberfrugt
1 bakke cherrytomater
100 g fetaost

Tilbehør

- brød

Sådan gør du

  1. 1
    Tænd ovnen på 200 grader.
  2. 2
    Halver butternutgræskarret og skrab kernerne ud med en ske. Del butternutgræskarret i kvarte stykker.
  3. 3
    Kom de kvarte græskarstykker på bageplade med bagepapir og dryp med olivenolie, et drys garam masala eller en anden god karry, salt og peber. Bag dem i ovnen i ca. 25 min., til de er møre.
  4. 4
    Pil og skær rødløget i små tern. Pil og skær hvidløgene i tynde skiver. Snit chilien fint.
  5. 5
    Opvarm en pande med olivenolie og steg kikærterne let gyldne i 5-6 min. Drys med garam masala og lidt salt. Tilsæt tern af rødløg, hvidløg og chili i de sidste minutter af stegetiden.
  6. 6
    Pluk og hak persillen groft. Pluk korianderen. Skær peberfrugten i tern og halver cherrytomaterne.
  7. 7
    Vend peberfrugten med cherrytomater, lidt eddike, olivenolie, persille og frisk koriander.
  8. 8
    Bryd fetaen i små stykker.
  9. 9
    Anret butternutgræskarret og top med stegte kikærter, salsa og krydderurter. Kom fetaost og saft fra citronen henover og server.
  10. 10
    Supplér f.eks. med brød
  11. 11
    Spis retten vegetarisk eller suppler f.eks. med stegt kylling, lam eller en hakkebøf med krydderurter.