Bagt butternut med spicy kikærter og krydderurter
AFTENSMAD

Bagt butternut med spicy kikærter og krydderurter

Med sine mange og stærke farver er denne ret med bagt butternut en fryd for øjet. Desuden er den vegetarisk og smager dejligt.   
  • 3 Personer

Bagt butternutgræskar

1 butternut græskar
1 spsk. olivenolie
1 tsk. garam masala
lidt salt og sort peber

Spicy kikærter

1 rødløg
2 fed hvidløg
1 mild rød chili
300 g kogte kikærter
- olivenolie
0.5 tsk. garam masala
0.5 tsk. salt

Salsa

1 bundt kruspersille
1 rød peberfrugt
250 g cherrytomater
- eddike
- olivenolie

Derudover

1 bundt koriander
100 g fetaost
1 citron

Tilbehør

- brød

Sådan gør du

  1. 1
    Tænd ovnen på 200 grader.
  2. 2
    Halver butternutgræskarret, og skrab kernerne ud med en ske. Skær butternutgræskarret i kvarte.
  3. 3
    Kom de kvarte græskarstykker på bageplade beklædt med bagepapir, og tilføj olivenolie, garam masala eller en anden god karry, samt salt og peber.
  4. 4
    Vend det hele godt sammen, og bag det i ovnen i ca. 25 minutter, til græskarskiverne er møre.
  5. 5
    Pil rødløget, og skær det i små tern. Pil hvidløgene, og skær dem i tynde skiver. Snit chilien fint.
  6. 6
    Varm en pande op, og steg kikærterne let gyldne i olivenolie i 5-6 minutter. Drys med garam masala og lidt salt. Tilsæt rødløg, hvidløg og chili de sidste 1-2 minutter af stegetiden.
  7. 7
    Hak persillen groft, skær peberfrugten i tern, og halver cherrytomaterne.
  8. 8
    Vend peberfrugt, cherrytomater og persille med lidt eddike og olivenolie.
  9. 9
    Anret butternutgræskarret, og top med stegte kikærter, salsa og frisk koriander. Smuldr fetaost over, og dryp med friskpresset citronsaft.
  10. 10
    Server evt. retten med brød til.
  11. 11
    Spis retten vegetarisk, eller suppler med stegt kylling, lam eller en hakkebøf med krydderurter.