Bagt butternut med spicy kikærter og krydderurter
- 3 Personer
Bagt butternutgræskar
1 | butternut græskar |
1 spsk. | olivenolie |
1 tsk. | garam masala |
lidt | salt og sort peber |
Spicy kikærter
1 | rødløg |
2 fed | hvidløg |
1 | mild rød chili |
300 g | kogte kikærter |
- | olivenolie |
0.5 tsk. | garam masala |
0.5 tsk. | salt |
Salsa
1 bundt | kruspersille |
1 | rød peberfrugt |
250 g | cherrytomater |
- | eddike |
- | olivenolie |
Derudover
1 bundt | koriander |
100 g | fetaost |
1 | citron |
Tilbehør
- | brød |
Sådan gør du
-
1Tænd ovnen på 200 grader.
-
2Halver butternutgræskarret, og skrab kernerne ud med en ske. Skær butternutgræskarret i kvarte.
-
3Kom de kvarte græskarstykker på bageplade beklædt med bagepapir, og tilføj olivenolie, garam masala eller en anden god karry, samt salt og peber.
-
4Vend det hele godt sammen, og bag det i ovnen i ca. 25 minutter, til græskarskiverne er møre.
-
5Pil rødløget, og skær det i små tern. Pil hvidløgene, og skær dem i tynde skiver. Snit chilien fint.
-
6Varm en pande op, og steg kikærterne let gyldne i olivenolie i 5-6 minutter. Drys med garam masala og lidt salt. Tilsæt rødløg, hvidløg og chili de sidste 1-2 minutter af stegetiden.
-
7Hak persillen groft, skær peberfrugten i tern, og halver cherrytomaterne.
-
8Vend peberfrugt, cherrytomater og persille med lidt eddike og olivenolie.
-
9Anret butternutgræskarret, og top med stegte kikærter, salsa og frisk koriander. Smuldr fetaost over, og dryp med friskpresset citronsaft.
-
10Server evt. retten med brød til.
-
11Spis retten vegetarisk, eller suppler med stegt kylling, lam eller en hakkebøf med krydderurter.