Bagt butternut med spicy kikærter og krydderurter
- 3 Personer
Ingredienser
1 stk. | butternut græskar |
1 spsk. | olivenolie |
1 tsk. | garam masala |
lidt | salt og sort peber |
1 stk. | rødløg |
2 fed | hvidløg |
1 stk. | mild rød chili |
300 g | kogte kikærter |
1 bundt | kruspersille |
1 bundt | koriander |
1 stk. | citron |
1 stk. | rød peberfrugt |
1 bakke | cherrytomater |
100 g | fetaost |
Tilbehør
- | brød |
Sådan gør du
-
1Tænd ovnen på 200 grader.
-
2Halver butternutgræskarret og skrab kernerne ud med en ske. Del butternutgræskarret i kvarte stykker.
-
3Kom de kvarte græskarstykker på bageplade med bagepapir og dryp med olivenolie, et drys garam masala eller en anden god karry, salt og peber. Bag dem i ovnen i ca. 25 min., til de er møre.
-
4Pil og skær rødløget i små tern. Pil og skær hvidløgene i tynde skiver. Snit chilien fint.
-
5Opvarm en pande med olivenolie og steg kikærterne let gyldne i 5-6 min. Drys med garam masala og lidt salt. Tilsæt tern af rødløg, hvidløg og chili i de sidste minutter af stegetiden.
-
6Pluk og hak persillen groft. Pluk korianderen. Skær peberfrugten i tern og halver cherrytomaterne.
-
7Vend peberfrugten med cherrytomater, lidt eddike, olivenolie, persille og frisk koriander.
-
8Bryd fetaen i små stykker.
-
9Anret butternutgræskarret og top med stegte kikærter, salsa og krydderurter. Kom fetaost og saft fra citronen henover og server.
-
10Supplér f.eks. med brød
-
11Spis retten vegetarisk eller suppler f.eks. med stegt kylling, lam eller en hakkebøf med krydderurter.