ANNONCE ANNONCE Alkohol 22 opskrifter med øl Øl er godt til simremad, i desserter, brød og meget andet. Vi har samlet 22 opskrifter med øl, der kan få mundvandet til at løbe hos enhver. God appetit! aftensmad Mexibønnegryde med øl og bagt græskar Server den vegetariske bønnegryde toppet med græskar, urter og eventuelt smuldret feta på toppen. aftensmad »Koteletter i øl« med pastinak og salvie Koteletterne skal have 1,5 time i ovnen badet i øl, så start i god tid, og glæd dig så til en rustik og smagfuld aftensmad. bagværk Valnøddehveder med mørkt øl Den mørke øl gør smagen en smule kraftigere i disse hveder sammenlignet med normale, lyse hveder. Dejen er dog ligeså dejlig blød, som du er vant til. dessert Maskulin øl-is med karamelliserede valnødder (4 små maskuline isbomber) Det lyder spøjst, men det virker overraskende godt med lidt mørk øl i denne flødeis. Øllens bitterhed matcher de karamelliserede valnødder rigtig godt, og havsalt giver den nødvendige balance. En rigtig mandeis til sommerens grillaftener. hovedret Andelår med selleri, svampe og øl And og grøntsager skal bare have en tur på panden. Så klarer stegesoen resten. aftensmad Sprøde tortillas med krydret kylling Lækre og saftige tortillapakker med velkrydret kylling, smeltet ost og frisk spinat. Spis dem, som de er, eller server dem med iskold cremefraiche og frisk lime i både til at tage varmen fra chilien. aftensmad Osso bucco med øl Gremolata er det klassiske drys til osso bucco. Det vil sige persille, hvidløg og citronskal. Det skal naturligvis også på vores osso bucco, som vi tilbereder med øl. frokost Spaghetti med hvidløgsristede jomfruhummerhaler Med courgetter i tynde strimler og halverede tomater frokost Ølmarineret kalveschnitzel Ølmarinade giver en dejlig rund og dyb smag til de lette og fine schnitzler nytår Risotto med øl og blåskimmel Kraftig ret med oste fulde af smag. Risottoen simrer med pilsner, det giver lidt syre til de fede aromaer. Vi serverer den færdige risotto med grønne bønner og rucola. frokost Marineret gris i kålblad med slaw Grillede tern af marineret gris går man sjældent galt i byen med. Vi marinerer i øl, fordi det giver dybde til smagen. Har du masser af kål og gulerødder, så lav en større portion slaw og brug af den til frokosten i morgen. Så bliver den endnu mere blød og snasket. aftensmad Chili sin carne Chili sin carne er en dejlig gryderet uden kød. Den kræver ikke meget arbejdstid i køkkenet, men skal stå på varmen på komfuret noget tid for, at smagen rigtig kan blive intens og lækker. Prøv den lækre hjemmelavede cremefraiche til, hvis du vil være lidt ekstra god ved klimaet. aftensmad Nordisk millionbøf med vildtkød og syrligt blomkål Nyfortolkning af den gode, gamle millionbøf med smag af vildt, øl, enebær, kål og rodfrugter. aftensmad Risotto med stilton Stilton gør denne risotto ekstra rund og aromatisk. Servér med grøn salat til, så retten ikke føles for tung. bagværk Chokoladekage med porter En god porter er fantastisk ved siden af chokoladekagen. Her er kagen serveret med mascarpone, som vi også krydrer med lidt porter. dessert Pandekagetårn med chokolade og friske bær Lækre, søde pandekager med en frisk smag af citron og kardemomme, stablet med fløjlsblød chokolade og friske bær. aftensmad Sprængt andebryst Sprængt andebryst er en anderledes måde at servere den klassiske and på. Lad anden trække i minimum 24 timer for at få så mørt kød som muligt. frokost Fuldkornsgrød med hvidtøl Smag og konsistens kan bedst beskrives som øllebrød, der møder havregrød. Server naturel eller med en lille skefuld flødeskum og bær på toppen. drikke Varm øl og whisky-cocktail En varm fornøjelse med masser af rå charme. Den friske ingefær og honning giver denne drink en krydret sødme, som gør den ideel til kølige sensommeraftener i stedet for en irish coffee. drikke Hallo Hartvig En forfriskende, sommerlig drink, som smager lidt bedre, når den serveres i champagneglas. drikke Dansk mojito Her blander vi den cubanske cocktailfavorit med danske øltraditioner. Resultatet er en rustik mojito, som smager friskt og let bittert på grund af den mørke øl. Serveres i cocktailglas eller vandglas med rigeligt knust is. ANNONCE ANNONCE Læs mere om Alkohol aftensmad øl desserter opskrifter pandekager simremad
aftensmad Mexibønnegryde med øl og bagt græskar Server den vegetariske bønnegryde toppet med græskar, urter og eventuelt smuldret feta på toppen.
aftensmad »Koteletter i øl« med pastinak og salvie Koteletterne skal have 1,5 time i ovnen badet i øl, så start i god tid, og glæd dig så til en rustik og smagfuld aftensmad.
bagværk Valnøddehveder med mørkt øl Den mørke øl gør smagen en smule kraftigere i disse hveder sammenlignet med normale, lyse hveder. Dejen er dog ligeså dejlig blød, som du er vant til.
dessert Maskulin øl-is med karamelliserede valnødder (4 små maskuline isbomber) Det lyder spøjst, men det virker overraskende godt med lidt mørk øl i denne flødeis. Øllens bitterhed matcher de karamelliserede valnødder rigtig godt, og havsalt giver den nødvendige balance. En rigtig mandeis til sommerens grillaftener.
hovedret Andelår med selleri, svampe og øl And og grøntsager skal bare have en tur på panden. Så klarer stegesoen resten.
aftensmad Sprøde tortillas med krydret kylling Lækre og saftige tortillapakker med velkrydret kylling, smeltet ost og frisk spinat. Spis dem, som de er, eller server dem med iskold cremefraiche og frisk lime i både til at tage varmen fra chilien.
aftensmad Osso bucco med øl Gremolata er det klassiske drys til osso bucco. Det vil sige persille, hvidløg og citronskal. Det skal naturligvis også på vores osso bucco, som vi tilbereder med øl.
frokost Spaghetti med hvidløgsristede jomfruhummerhaler Med courgetter i tynde strimler og halverede tomater
frokost Ølmarineret kalveschnitzel Ølmarinade giver en dejlig rund og dyb smag til de lette og fine schnitzler
nytår Risotto med øl og blåskimmel Kraftig ret med oste fulde af smag. Risottoen simrer med pilsner, det giver lidt syre til de fede aromaer. Vi serverer den færdige risotto med grønne bønner og rucola.
frokost Marineret gris i kålblad med slaw Grillede tern af marineret gris går man sjældent galt i byen med. Vi marinerer i øl, fordi det giver dybde til smagen. Har du masser af kål og gulerødder, så lav en større portion slaw og brug af den til frokosten i morgen. Så bliver den endnu mere blød og snasket.
aftensmad Chili sin carne Chili sin carne er en dejlig gryderet uden kød. Den kræver ikke meget arbejdstid i køkkenet, men skal stå på varmen på komfuret noget tid for, at smagen rigtig kan blive intens og lækker. Prøv den lækre hjemmelavede cremefraiche til, hvis du vil være lidt ekstra god ved klimaet.
aftensmad Nordisk millionbøf med vildtkød og syrligt blomkål Nyfortolkning af den gode, gamle millionbøf med smag af vildt, øl, enebær, kål og rodfrugter.
aftensmad Risotto med stilton Stilton gør denne risotto ekstra rund og aromatisk. Servér med grøn salat til, så retten ikke føles for tung.
bagværk Chokoladekage med porter En god porter er fantastisk ved siden af chokoladekagen. Her er kagen serveret med mascarpone, som vi også krydrer med lidt porter.
dessert Pandekagetårn med chokolade og friske bær Lækre, søde pandekager med en frisk smag af citron og kardemomme, stablet med fløjlsblød chokolade og friske bær.
aftensmad Sprængt andebryst Sprængt andebryst er en anderledes måde at servere den klassiske and på. Lad anden trække i minimum 24 timer for at få så mørt kød som muligt.
frokost Fuldkornsgrød med hvidtøl Smag og konsistens kan bedst beskrives som øllebrød, der møder havregrød. Server naturel eller med en lille skefuld flødeskum og bær på toppen.
drikke Varm øl og whisky-cocktail En varm fornøjelse med masser af rå charme. Den friske ingefær og honning giver denne drink en krydret sødme, som gør den ideel til kølige sensommeraftener i stedet for en irish coffee.
drikke Hallo Hartvig En forfriskende, sommerlig drink, som smager lidt bedre, når den serveres i champagneglas.
drikke Dansk mojito Her blander vi den cubanske cocktailfavorit med danske øltraditioner. Resultatet er en rustik mojito, som smager friskt og let bittert på grund af den mørke øl. Serveres i cocktailglas eller vandglas med rigeligt knust is.
Jul Julen 2025: Vi passer på julemaden, så den ikke bliver til madspild Gaven må gerne være brugt, juletræet må gerne være kunstigt, og julemaden må gerne være grønnere – i hvert fald om ti år. Coop Analyse har undersøgt julevanerne i 2025 og spurgt til fremtidens julemiddag
Jul Nu drikker 3 gange så mange danskere portvin Portvin smager, så englene synger, og december er da også måneden, hvor vi drikker allermest portvin. Men faktisk er salget af den søde portugisiske dessertvin i fremgang hele året
Jul 10 gamle juletraditioner, du kan (gen)indføre i din familie Vil du krydre julen med flere juletraditioner i år, eller skal du selv holde din første jul og har brug for inspiration? Her får du bud på 10 gamle juletraditioner, du kan indføre i din familie.
Jul Priserne er steget, men julens varer er heldigvis på tilbud Inflationen har kunnet mærkes på fødevarepriserne i 2025. Nu går vi julen i møde. En højtid, der har det med at sætte sine spor på pengepungen, og mange danskere ser nok bekymrede frem mod december. Men det er der ingen grund til, for så slemt bliver det faktisk ikke
Annoncørbetalt indhold Julekonkurrence 15. december: vind et rejsegavekort til en værdi af 2500 kroner til Smil Rejser Juleudsmykning kan man ikke få nok af i december. Hvor stammer juletræet foran Københavns Rådhus fra, og hvilken 20 meter høj julegenstand pryder Vardes Rådhus? Når du har svaret rigtigt på alle spørgsmål, kan du deltage i lodtrækningen om et rejsegavekort fra Smil Rejser KONKURRENCE
Annoncørbetalt indhold Julekonkurrence 16. december: Vind kalkfilter til brusekabinen fra BWT Intet julebord uden rødkål, men hvor godt styr har du på farven? Og på naboernes julemad? Gæt med i dag og deltag i lodtrækningen om et kalkfiltersæt fra BWT. Du kan slippe for kalk og besværlig rengøring i bruseområdet med BWT Quick & Clean, der har en værdi på 669 kroner. Vi trækker 4 vindere KONKURRENCE