Risotto med øl og blåskimmel
- 4 Personer
Risotto
1 stk. | løg |
50 g | smør |
3 dl. | risottoris |
8 dl. | varm hønsebouillon |
2 dl. | pilsner |
50 g | blåskimmelost |
75 g | parmesanost |
Tilbehør
600 g | grøn bønne |
1 håndfuld | rucolasalat |
Sådan gør du
-
1Hak løget og svits, uden at det tager farve, i en gryde.
-
2Vend ris heri.
-
3Hæld den varme bouillon over risene og lad simre under låg i 10 minutter.
-
4Hæld nu øllen heri og lad simre, imens du rører en gang imellem.
-
5Spæd med vand, indtil du får en passende grødlignende konsistens, og risene er møre. Det tager i alt cirka 20 minutter.
-
6Lad nu blåskimmelosten smelte i risen.
-
7Riv så halvdelen af parmesanosten i og vend rundt.
-
8Smag til med salt og peber.
-
9Kog bønnerne møre i letsaltet vand. Mærk på dem efter fire, fem minutter.
-
10Afdryp.
-
11Server risottoen med et drys hakket rucola, resten af osten og bønner til.