Osso bucco med øl
AFTENSMAD

Osso bucco med øl

Gremolata er det klassiske drys til osso bucco. Det vil sige persille, hvidløg og citronskal. Det skal naturligvis også på vores osso bucco, som vi tilbereder med øl. 
  • 6 Personer

Ingredienser

2 kg kalveskank i skiver
- smør og olie
2 stk. løg
- salt og peber
- 1 flaske mørk øl, f.eks stout
8 dl. kalvebouillon
3 stk. laurbærblade

Gremolata

2 dl. hakket persille
5 fed finthakket hvidløg
- finthakket skal fra 2 økologiske citroner
400 g pasta

Sådan gør du

  1. 1
    Snit kanten af kødskiverne.
  2. 2
    Brun nogle skiver ad gangen godt i smør og olie i en stor gryde.
  3. 3
    Når alle skiver er brunede, hakkes løgene og vendes i gryden.
  4. 4
    Drys med salt og peber og hæld øl og bouillon over samt laurbærblade.
  5. 5
    Lad nu kødet simre langsomt under låg i 2-2½ time.
  6. 6
    Tilføj evt. mere bouillon.
  7. 7
    Bland gremolataen sammen i en skål.
  8. 8
    Kog pastaen efter anvisning.
  9. 9
    Server kød og pasta med sky og gremolata.

Tip!

Lav gerne retten dagen før, den bliver blot endnu bedre af at stå koldt natten over, for så at blive gennemvarmet lige før spisetid.