Osso bucco med øl
- 6 Personer
Ingredienser
2 kg | kalveskank i skiver |
- | smør og olie |
2 stk. | løg |
- | salt og peber |
- | 1 flaske mørk øl, f.eks stout |
8 dl. | kalvebouillon |
3 stk. | laurbærblade |
Gremolata
2 dl. | hakket persille |
5 fed | finthakket hvidløg |
- | finthakket skal fra 2 økologiske citroner |
400 g | pasta |
Sådan gør du
-
1Snit kanten af kødskiverne.
-
2Brun nogle skiver ad gangen godt i smør og olie i en stor gryde.
-
3Når alle skiver er brunede, hakkes løgene og vendes i gryden.
-
4Drys med salt og peber og hæld øl og bouillon over samt laurbærblade.
-
5Lad nu kødet simre langsomt under låg i 2-2½ time.
-
6Tilføj evt. mere bouillon.
-
7Bland gremolataen sammen i en skål.
-
8Kog pastaen efter anvisning.
-
9Server kød og pasta med sky og gremolata.
Tip!
Lav gerne retten dagen før, den bliver blot endnu bedre af at stå koldt natten over, for så at blive gennemvarmet lige før spisetid.