Mexibønnegryde med øl og bagt græskar
AFTENSMAD

Mexibønnegryde med øl og bagt græskar

Server den vegetariske bønnegryde toppet med græskar, urter og eventuelt smuldret feta på toppen.
  • 4 Personer

Ingredienser

4 spsk. olivenolie
2 spsk. olivenolie til bagning af græskar
1 stk. lille hokkaidogræskar
3 fed hvidløg revet
1 tsk. stødt spidskommen
0.75 tsk. rosa peberkorn
0.5 tsk. chipotle chili kan udelades
2 stk. rødløg i både
3 stk. bladselleri i tynde skiver
200 g champignon
4 stilke frisk oregano
140 g tomatpure
1.5 dl. hvidtøl eller en anden sødmefuld, mørk øl
2 dåser sorte bønner drænede
20 g mørk chokolade hakket
- æbleeddike efter smag
lidt salt og sort peber

Tilbehør

- majstortillas
- tacoskaller
- lime
- frisk koriander
- feta

Sådan gør du

  1. 1
    Varm ovnen op til 180 C varmluft. Kom 2 spsk. af olien i en skål. Skær græskarret i tern på 2x2 cm (med skræl) og vend det i olien sammen med 1/3 af det revne hvidløg, salt og peber. Kom græskarternene i en lille bradepande og bag det i ca. 20 min., til de er møre og gyldne.
  2. 2
    Varm imens resten af olien op i en sauterpande. Tilsæt resten af hvidløget, krydderier, løg, bladselleri, champignon og oregano. Lad det stege, under omrøring, i ca. 5 min. over middel varme.
  3. 3
    Tilsæt tomatpuré og lad det stege med 1-2 min. Hæld øl og bønner på, og lad det simre i 7-8 min., så det koger lidt ind. Smag til med mørk chokolade, æbleeddike, salt og peber.
  4. 4
    Server bønnegryden toppet med græskar, urter og evt. smuldret feta på toppen.