Mexibønnegryde med øl og bagt græskar
- 4 Personer
Ingredienser
4 spsk. | olivenolie |
2 spsk. | olivenolie til bagning af græskar |
1 stk. | lille hokkaidogræskar |
3 fed | hvidløg revet |
1 tsk. | stødt spidskommen |
0.75 tsk. | rosa peberkorn |
0.5 tsk. | chipotle chili kan udelades |
2 stk. | rødløg i både |
3 stk. | bladselleri i tynde skiver |
200 g | champignon |
4 stilke | frisk oregano |
140 g | tomatpure |
1.5 dl. | hvidtøl eller en anden sødmefuld, mørk øl |
2 dåser | sorte bønner drænede |
20 g | mørk chokolade hakket |
- | æbleeddike efter smag |
lidt | salt og sort peber |
Tilbehør
- | majstortillas |
- | tacoskaller |
- | lime |
- | frisk koriander |
- | feta |
Sådan gør du
-
1Varm ovnen op til 180 C varmluft. Kom 2 spsk. af olien i en skål. Skær græskarret i tern på 2x2 cm (med skræl) og vend det i olien sammen med 1/3 af det revne hvidløg, salt og peber. Kom græskarternene i en lille bradepande og bag det i ca. 20 min., til de er møre og gyldne.
-
2Varm imens resten af olien op i en sauterpande. Tilsæt resten af hvidløget, krydderier, løg, bladselleri, champignon og oregano. Lad det stege, under omrøring, i ca. 5 min. over middel varme.
-
3Tilsæt tomatpuré og lad det stege med 1-2 min. Hæld øl og bønner på, og lad det simre i 7-8 min., så det koger lidt ind. Smag til med mørk chokolade, æbleeddike, salt og peber.
-
4Server bønnegryden toppet med græskar, urter og evt. smuldret feta på toppen.