»Koteletter i øl« med pastinak og salvie
AFTENSMAD

»Koteletter i øl« med pastinak og salvie

Koteletterne skal have 1,5 time i ovnen badet i øl, så start i god tid og glæd dig så til en rustik og smagfuld aftensmadsret. 
  • 4 Personer

Ingredienser

lidt olie eller smør, til stegning
600 g nakkekoteletter
4 dl. hvedeøl eller anden lys øl
6 stk pastinakker halverede
1 stk. fennikel i skiver
150 g perleløg frosne
4 stilke salvie
3 fed hvidløg i tynde skiver
1.5 dl. piskefløde
lidt æbleeddike eller balsamisk æbleeddike efter smag
lidt salt og sort peber efter smag
lidt sukker efter smag

Tilbehør

- kartoffelmos evt. iblandet hakket palmekål eller rodfrugter.

Sådan gør du

  1. 1
    Varm ovnen op til 130 C varmluft og krydr nakkekoteletterne med salt og peber. Lad dem hvile i 15 min. Varm lidt olie/smør på en pande og brun først koteletter over middel/høj varme. Læg koteletterne over i en bradepande. Brun så pastinakker, fennikel og perleløg, og læg også dem i bradepanden.
  2. 2
    Hæld øl i bradepanden, så det står ca. 1,5-2 cm op omkring koteletterne. Drys med salvieblade og hvidløg. Dæk fadet med fugtigt bagepapir eller alufolie, og sæt det i ovnen i 1,5 time.
  3. 3
    Tag bagepapiret/folien af, tjek, at koteletterne er møre, og hæld herefter væsken fra bradepanden i en gryde. Sæt bradepanden i ovnen igen, imens saucen laves færdig.
  4. 4
    Kog stegeskyen fra bradepanden ind til ca. 2 dl, tilsæt piskefløde og lad den koge ind i 5-7 min. over middel/høj varme. Smag saucen til med balsamico, salt og peber samt evt. sukker. Når saucen er kogt nok ind og tilsmagt, så den er balanceret, hældes den over koteletterne i bradepanden.
  5. 5
    Server dem f.eks. med grov kartoffelmos.