Marineret gris i kålblad med slaw
Grillede tern af marineret gris går man sjældent galt i byen med. Vi marinerer i øl, fordi det giver dybde til smagen. Har du masser af kål og gulerødder, så lav en større portion slaw og brug af den til frokosten i morgen. Så bliver den endnu mere blød og snasket.

- 4 Personer
Grillet gris
600 g | svine nakkefilet |
4 spsk. | mørk øl |
1 spsk. | honning |
1 spsk. | grov sennep |
2 spsk. | æbleeddike |
lidt | timian finthakket |
lidt | rosmarin finthakket |
- | blade spidskål |
- | salt og sort peber |
- | spyd |
Slaw
1 stk. | gulerod |
0.5 stk. | spidskål det du ikke bruger til anretning |
0.5 stk. | agurk |
3 spsk. | yoghurt 10 % store |
3 spsk. | mayonnaise store |
- | citronsaft |
- | salt og sort peber |
3 spsk. | krydderurter |
3 stk | forårsløg i tynde skiver |
Sprøde krummer
2 skiver | daggammelt brød |
- | olie |
- | salt og sort peber |
Sådan gør du
- 1.Grillet gris: Kødet skæres i tern 1x1 cm. Bland øl, honning, sennep, eddike og krydderurter. Smag til med salt og peber og vend kødet heri. Sæt på spyd, og gril 2-3 min på hver side.
- 2.Slaw: Skær grøntsagerne helt fint. Hak krydderurterne. Rør yoghurt og mayo sammen, smag til med salt, peber og citronsaft. Vend grøntsagerne med dressingen og krydderurterne, og smag til. Gem lidt krydderurter til topping
- 3.Sprøde krummer: Hak brødet fint, og vend det med 1 spsk. olie og lidt salt. Rist det sprødt i ovn ved 180 grader i ca. 12-15 min. og afkøl.
- 4.Kødet anrettes i kålblade, der toppes med slaw, forårsløg og brødkrummer.
Se, hvad vi ellers skriver om: #aftensmad,
#frokost,
#hovedret,
#passer til sæsonen,
#weekend og gæster og #grillmad