Marineret gris i kålblad med slaw
FROKOST

Marineret gris i kålblad med slaw

Grillede tern af marineret gris går man sjældent galt i byen med. Vi marinerer i øl, fordi det giver dybde til smagen. Har du masser af kål og gulerødder, så lav en større portion slaw og brug af den til frokosten i morgen. Så bliver den endnu mere blød og snasket.
  • 4 Personer

Grillet gris

600 g svine nakkefilet
4 spsk. mørk øl
1 spsk. honning
1 spsk. grov sennep
2 spsk. æbleeddike
lidt timian finthakket
lidt rosmarin finthakket
- blade spidskål
- salt og sort peber
- spyd

Slaw

1 stk. gulerod
0.5 stk. spidskål det du ikke bruger til anretning
0.5 stk. agurk
3 spsk. yoghurt 10 % store
3 spsk. mayonnaise store
- citronsaft
- salt og sort peber
3 spsk. krydderurter
3 stk. forårsløg i tynde skiver

Sprøde krummer

2 skiver daggammelt brød
- olie
- salt og sort peber

Sådan gør du

  1. 1
    Grillet gris: Kødet skæres i tern 1x1 cm. Bland øl, honning, sennep, eddike og krydderurter. Smag til med salt og peber og vend kødet heri. Sæt på spyd, og gril 2-3 min på hver side.
  2. 2
    Slaw: Skær grøntsagerne helt fint. Hak krydderurterne. Rør yoghurt og mayo sammen, smag til med salt, peber og citronsaft. Vend grøntsagerne med dressingen og krydderurterne, og smag til. Gem lidt krydderurter til topping
  3. 3
    Sprøde krummer: Hak brødet fint, og vend det med 1 spsk. olie og lidt salt. Rist det sprødt i ovn ved 180 grader i ca. 12-15 min. og afkøl.
  4. 4
    Kødet anrettes i kålblade, der toppes med slaw, forårsløg og brødkrummer.