Sprængt andebryst

Sprængt andebryst er en anderledes måde at servere den klassiske and på. Lad anden trække i minimum 24 timer for at få så mørt kød som muligt.
Sprængt andebryst
  • 4 Personer

Ingredienser

2 stk andebryster á ca. 300 g
stk. frisk rød chili
250 g tørret abrikos
33 cl. mørkt lagerøl
1 l. vand
20 g sukker
50 g salt

Sådan gør du

  1. 1.Kog 1 liter vand op sammen en 50 g salt og 20 g sukker og lad det køle helt af.
  2. 2.Læg så andebrysterne i og lad dem trække i 24 timer i køleskab.
  3. 3.Tør andebrysterne og rids skindet.
  4. 4.Læg dem på en kold pande uden fedtstof med skindsiden ned og brun dem af.
  5. 5.Vend andebrysterne, når de er blevet gyldne, og giv dem let bruning på den anden side.
  6. 6.Læg dem i et ildfast fad sammen med halve abrikoser, fintsnittet chili og øl og stil det i ovn på 180° i 30 min.
  7. 7.Lad det trække i 7 min. før udskæring.
Se, hvad vi ellers skriver om: #aftensmad, #få ingredienser og #and