Sprængt andebryst
Sprængt andebryst er en anderledes måde at servere den klassiske and på. Lad anden trække i minimum 24 timer for at få så mørt kød som muligt.

- 4 Personer
Ingredienser
2 stk | andebryster á ca. 300 g |
stk. | frisk rød chili |
250 g | tørret abrikos |
33 cl. | mørkt lagerøl |
1 l. | vand |
20 g | sukker |
50 g | salt |
Sådan gør du
- 1.Kog 1 liter vand op sammen en 50 g salt og 20 g sukker og lad det køle helt af.
- 2.Læg så andebrysterne i og lad dem trække i 24 timer i køleskab.
- 3.Tør andebrysterne og rids skindet.
- 4.Læg dem på en kold pande uden fedtstof med skindsiden ned og brun dem af.
- 5.Vend andebrysterne, når de er blevet gyldne, og giv dem let bruning på den anden side.
- 6.Læg dem i et ildfast fad sammen med halve abrikoser, fintsnittet chili og øl og stil det i ovn på 180° i 30 min.
- 7.Lad det trække i 7 min. før udskæring.