Risotto med stilton
AFTENSMAD

Risotto med stilton

Stilton gør denne risotto ekstra rund og aromatisk. Servér med grøn salat til, så retten ikke føles for tung. 
  • 4 Personer

Risotto

1 stk. Løg, finthakket
- olivenolie til stegning
400 g arborioris (risottoris)
1 dl. prosecco (du kan også bruge hvidvin, øl eller bouillon)
9 dl. grøntsagsbouillon
75 g stilton
100 g parmesan, fintrevet evt. lidt mascarpone salt og peber
- citrontimian

Sådan gør du

  1. 1
    Svits løg i lidt olivenolie.
  2. 2
    Tilsæt risene, og lad det sautere et par minutter, til risene bliver blanke.
  3. 3
    Tilsæt prosecco, og rør rundt.
  4. 4
    Tilsæt bouillonen lidt efter lidt, mens du rører lang- somt og jævnligt i risottoen. Det kræver lidt tålmodighed, men det lønner sig!
  5. 5
    Efter ca. 20 minutter er bouillonen brugt, og risene er møre.
  6. 6
    Rør stilton i risottoen, og lad den smelte.
  7. 7
    Rør parmesan og evt. mascarpone i.
  8. 8
    Smag til med salt og peber, og pynt med citrontimian.