Risotto med stilton
- 4 Personer
Risotto
1 stk. | Løg, finthakket |
- | olivenolie til stegning |
400 g | arborioris (risottoris) |
1 dl. | prosecco (du kan også bruge hvidvin, øl eller bouillon) |
9 dl. | grøntsagsbouillon |
75 g | stilton |
100 g | parmesan, fintrevet evt. lidt mascarpone salt og peber |
- | citrontimian |
Sådan gør du
-
1Svits løg i lidt olivenolie.
-
2Tilsæt risene, og lad det sautere et par minutter, til risene bliver blanke.
-
3Tilsæt prosecco, og rør rundt.
-
4Tilsæt bouillonen lidt efter lidt, mens du rører lang- somt og jævnligt i risottoen. Det kræver lidt tålmodighed, men det lønner sig!
-
5Efter ca. 20 minutter er bouillonen brugt, og risene er møre.
-
6Rør stilton i risottoen, og lad den smelte.
-
7Rør parmesan og evt. mascarpone i.
-
8Smag til med salt og peber, og pynt med citrontimian.