Risotto med stilton

Stilton gør denne risotto ekstra rund og aromatisk. Servér med grøn salat til, så retten ikke føles for tung. 
Risotto med stilton
  • 4 Personer

Risotto

1 stk. Løg, finthakket
- olivenolie til stegning
400 g arborioris (risottoris)
1 dl. prosecco (du kan også bruge hvidvin, øl eller bouillon)
9 dl. grøntsagsbouillon
75 g stilton
100 g parmesan, fintrevet evt. lidt mascarpone salt og peber
- citrontimian

Sådan gør du

  1. 1.Svits løg i lidt olivenolie.
  2. 2.Tilsæt risene, og lad det sautere et par minutter, til risene bliver blanke.
  3. 3.Tilsæt prosecco, og rør rundt.
  4. 4.Tilsæt bouillonen lidt efter lidt, mens du rører lang- somt og jævnligt i risottoen. Det kræver lidt tålmodighed, men det lønner sig!
  5. 5.Efter ca. 20 minutter er bouillonen brugt, og risene er møre.
  6. 6.Rør stilton i risottoen, og lad den smelte.
  7. 7.Rør parmesan og evt. mascarpone i.
  8. 8.Smag til med salt og peber, og pynt med citrontimian.
Se, hvad vi ellers skriver om: #aftensmad og #få ingredienser