Maskulin øl-is med karamelliserede valnødder (4 små maskuline isbomber)
- 4 Personer
- 240 Minutes
Ingredienser
2 dl. | honning eller sirup |
50 g | Grofthakkede valnødder |
1 bæger | pasteuriserede æggeblommer |
2 spsk. | brun farin |
1 tsk. | havsalt |
1.5 dl. | piske-fløde |
1 dl. | Porter (eller anden mørk øl) |
Sådan gør du
-
1Smelt honning eller sirup på en pande over middelvarme.
-
2Kom de grofthakkede valnødder på panden og lad dem riste i siruppen, under omrøring, indtil de er gyldne.
-
3Lad valnødderne køle helt af på et stykke bagepapir.
-
4Pisk imens pasteuriserede æggeblommer, brun farin, havsalt og piskefløde til skum.
-
5Hak de karamelliserede valnødder i små stykker og vend Porter (eller anden mørk øl) i blandingen og fordel den i 4 isforme eller dessertglas.
-
6Frys isene i min. 4 timer inden servering.
-
7Rul isene i finthakket lys chokolade og/eller valnødder lige inden servering.
Tip!
Tilsættelse lidt større mængder af alkohol til hjemmelavet is, som i opskrifterne her, giver en langt bedre og mindre grynet og krystalliseret konsistens. Mængden af alkohol er vejledende og smag altid til, så det matcher din personlige smag. Dog kan tilsættelse af endnu større mængder alkohol, end nævnt i opskriften, nogle gange forårsage at isen simpelthen ikke kan fryse og opnå en fast konsistens. Server den da som en voksenudgave af ”slush-ice”. Pga. Alkoholprocenterne i isen smelter den hurtigere, så lad være med at tage den ud mere end 3-4 minutter før servering. Så kan nå at smelte nok til at den slipper formen, men stadig sidder fast på pinden og er nem at nyde. Isene kan støbes i næsten hvilken som helst kage- eller isform. Køb træispinde i hobbyforretninger eller webshops – eller endnu bedre, brug smukke gamle skeer til at støbe isen omkring. Ismassen skal smage ret sødt inden den fryses, så lad være med at overdossere citronsaft, når du smager til. Efter frysningen vil isen smage som den skal, med tilpas sødme. Isene kan holde sig op til en måned i fryseren, men spis dem gerne inden for en uge eller to, for den bedste smagsoplevelse og konsistens.