Maskulin øl-is med karamelliserede valnødder (4 små maskuline isbomber)
DESSERT

Maskulin øl-is med karamelliserede valnødder (4 små maskuline isbomber)

Det lyder spøjst, men det virker overraskende godt med lidt mørk øl i denne flødeis. Øllens bitterhed matcher de karamelliserede valnødder rigtig godt, og havsalt giver den nødvendige balance. En rigtig mandeis til sommerens grillaftener.
 • 4 Personer
 • 240 Minutes

Ingredienser

2 dl. honning eller sirup
50 g Grofthakkede valnødder
2 stk. Pasteuriserede æggeblommer (1 bæger)
2 spsk. brun farin
1 tsk. havsalt
1.5 dl. piske-fløde
1 dl. Porter (eller anden mørk øl)

Sådan gør du

 1. 1
  Smelt honning eller sirup på en pande over middelvarme.
 2. 2
  Kom de grofthakkede valnødder på panden og lad dem riste i siruppen, under omrøring, indtil de er gyldne.
 3. 3
  Lad valnødderne køle helt af på et stykke bagepapir.
 4. 4
  Pisk imens pasteuriserede æggeblommer, brun farin, havsalt og piskefløde til skum.
 5. 5
  Hak de karamelliserede valnødder i små stykker og vend Porter (eller anden mørk øl) i blandingen og fordel den i 4 isforme eller dessertglas.
 6. 6
  Frys isene i min. 4 timer inden servering.
 7. 7
  Rul isene i finthakket lys chokolade og/eller valnødder lige inden servering.

Tip!

Tilsættelse lidt større mængder af alkohol til hjemmelavet is, som i opskrifterne her, giver en langt bedre og mindre grynet og krystalliseret konsistens. Mængden af alkohol er vejledende og smag altid til, så det matcher din personlige smag. Dog kan tilsættelse af endnu større mængder alkohol, end nævnt i opskriften, nogle gange forårsage at isen simpelthen ikke kan fryse og opnå en fast konsistens. Server den da som en voksenudgave af ”slush-ice”. Pga. Alkoholprocenterne i isen smelter den hurtigere, så lad være med at tage den ud mere end 3-4 minutter før servering. Så kan nå at smelte nok til at den slipper formen, men stadig sidder fast på pinden og er nem at nyde. Isene kan støbes i næsten hvilken som helst kage- eller isform. Køb træispinde i hobbyforretninger eller webshops – eller endnu bedre, brug smukke gamle skeer til at støbe isen omkring. Ismassen skal smage ret sødt inden den fryses, så lad være med at overdossere citronsaft, når du smager til. Efter frysningen vil isen smage som den skal, med tilpas sødme. Isene kan holde sig op til en måned i fryseren, men spis dem gerne inden for en uge eller to, for den bedste smagsoplevelse og konsistens.