Chili sin carne
- 4 Personer
- 130 Minutes
Chili sin carne
2 spsk. | olie |
2 stk | rødløg |
4 fed | hvidløg |
1 stk. | rød peberfrugt |
1 stk. | squash |
1 spsk. | tomatpure |
2 tsk. | stødt spidskommen |
1 tsk. | oregano |
2 tsk. | chipotle eller chiliglager/chilisauce |
1 tsk. | stødt kanel |
1 spsk. | kakaopulver |
2 dåser | hakkede tomater |
2 spsk. | syltede jalapenos |
1 dl. | mørk øl |
1 tsk. | brun farin |
250 g | kogte kidneybønner |
250 g | kogte sorte bønner |
150 g | majskerner fra frost |
Hjemmelavet cremefraiche
2 dl. | rå usaltede cashewnødder udblødt i kogende vand i cirka 30 minutter |
1 dl. | mælk f.eks. havredrik |
0.5 stk. | saft fra citron |
1 tsk. | æblecider eller hvidvinseddikeeller hvidvinseddike |
1 tsk. | hvidløgspulver |
1 tsk. | Løgpulver |
Topping
- | frisk (rød) chili |
1 stk. | avokado i tern |
1 bundt | koriander |
Sådan gør du
-
1Hak rødløg og hvidløg fint. Skær peberfrugt og squash ud i små tern, og svits det hele i olie i en gryde sammen med tomatpuré. Tilsæt spidskommen, oregano, chipotle og kanel, og svits yderligere 2 minutter. Tilsæt kakao, hakkede tomater, jalapenos, øl og brun farin, og lad det hele simre ved middelvarme i cirka 1 ½ time under låg. Blend det hele til en ensartet sauce, og smag til med salt, sukker og evt. mere chili. Kom bønner og majs i, og lad retten simre yderligere 30 minutter under låg, og smag til igen inden servering.
-
2Dræn de udblødte cashewnødder. Kom dem i en blender med de øvrige ingredienser, og blend, indtil blandingen er ensartet og cremet. Smag til med salt og evt. mere citronsaft. Stil på køl, gerne et par timer, før den skal bruges.
Tip!
Anret gryderetten i skåle, og top med frisk rød chili, tern af avokado, cremefraiche og masser af frisk koriander. Du kan servere ris eller tortillachips til din chili sin carne.