Chokoladekage med porter
- 8 Personer
Kagen
150 g | smør |
150 g | mørk chokolade |
1 dl. | hvedemel |
1 tsk. | bagepulver |
2 tsk. | vaniljesukker |
1 dl. | kakao |
3 stk. | æg |
300 g | Hybenmarmelade |
Hertil
250 g | mascarponeost |
1 spsk. | flormelis |
2 spsk. | porter |
100 g | mørk chokolade |
Sådan gør du
-
1Sæt ovnen på 175 grader.
-
2Smelt smør i en gryde.
-
3Læg chokoladen heri og flyt fra varmen.
-
4Lad chokoladen smelte. Rør sammen.
-
5Vend mel, bagepulver, vaniljesukker og kakao sammen i en skål og hæld chokolade-smørret i. Rør rundt. Kom æggene i og pisk dejen godt sammen.
-
6Vend marmelade heri og kom dejen i en smurt springform, 24 cm.
-
7Bag kagen i 20 minutter. Afkøl helt.
-
8Kom mascarpone i en skål og rør med flormelis og porter.
-
9Udstik kagen i portioner med en udstikker eller et glas, hvis du vil servere den som på billedet. Eller skær kagen i lagkageformede stykker.
-
10Hak chokoladen eller skær den på skrå, så du får store flager af chokolade.
-
11Kom macarpone på kagen og pynt med chokolade.
-
12Server porter i glasset.