Spaghetti med hvidløgsristede jomfruhummerhaler
FROKOST

Spaghetti med hvidløgsristede jomfruhummerhaler

Med courgetter i tynde strimler og halverede tomater
  • 4 Personer

Ingredienser

350 g jomfruhummer
1 spsk. olivenolie
1 dl. lys øl
1 dl. vand
1 dl. piskefløde
300 g spaghetti
1 stk. stor courgette
12 stk. blommetomater
20 g smør
1 stk. fed hvidløg
1 stk. citron
- Lidt salt og peber

Sådan gør du

  1. 1
    Pil halerne med skal fra resten af jomfruhummerne og gem dem.  
  2. 2
    Tag nu kløer og eventuelt skal fra hovedet fra, og svits det i en gryde i olie. Kom øl og vand på skallerne, og lad dem simre under låg i 5 minutter.  
  3. 3
    Hæld fløde herpå, og kog skallerne op. Tag dem straks fra varmen, og lad dem stå og trække.  
  4. 4
    Kog spaghettien efter anvisning. Skær courgetterne i tynde stimler a la spaghetti. Skær tomaterne lige over.  
  5. 5
    Sigt skallerne fra saucen, og varm saucen op. Kom tomater og courgetter heri og kog op. Vend saucen med afdryppet spaghetti. Smag spaghettien til med citronsaft, salt og peber.  
  6. 6
    Svits halerne i smør og finthakket hvidløg i 1-2 minutter. Fordel halerne over pastaen, og server dem.