Spaghetti med hvidløgsristede jomfruhummerhaler
- 4 Personer
Ingredienser
350 g | jomfruhummer |
1 spsk. | olivenolie |
1 dl. | lys øl |
1 dl. | vand |
1 dl. | piskefløde |
300 g | spaghetti |
1 stk. | stor courgette |
12 stk. | blommetomater |
20 g | smør |
1 stk. | fed hvidløg |
1 stk. | citron |
- | Lidt salt og peber |
Sådan gør du
-
1Pil halerne med skal fra resten af jomfruhummerne og gem dem.
-
2Tag nu kløer og eventuelt skal fra hovedet fra, og svits det i en gryde i olie. Kom øl og vand på skallerne, og lad dem simre under låg i 5 minutter.
-
3Hæld fløde herpå, og kog skallerne op. Tag dem straks fra varmen, og lad dem stå og trække.
-
4Kog spaghettien efter anvisning. Skær courgetterne i tynde stimler a la spaghetti. Skær tomaterne lige over.
-
5Sigt skallerne fra saucen, og varm saucen op. Kom tomater og courgetter heri og kog op. Vend saucen med afdryppet spaghetti. Smag spaghettien til med citronsaft, salt og peber.
-
6Svits halerne i smør og finthakket hvidløg i 1-2 minutter. Fordel halerne over pastaen, og server dem.