30 opskrifter på påskemad
Påsken nærmer sig, og vi samles traditionen tro omkring frokostbordet for at hygge og spise os mætte. Er du i tvivl om, hvad du skal servere for dine gæster, kan du finde inspiration i Samvirkes opskriftsgalleri.
Æg i kokotte
Server æg på en ny måde i kokotter med spinat, tomat og taleggio. Har du ikke kokotter, kan du bruge muffinforme som her i stedet.
Se opskriften
Påskeæg med Daim, 12. stk
Lam i mørk øl med kartoffelsalat og ramsløgspesto
Morgentoast med æg
Vælg fuldkornsbrød når du køber brød. Så er du sikret masser af fibre, fuldkorn, vitaminer og mineraler. Sluk tørsten i et glas mælk, vælg mælk med Nøglehullet.
Se opskriften
Rejespid med limesmør
Bagte æg med champignon og spinat
Æg, grøntsager og havregryn sikrer dig en mættende start på dagen. Suppler med rugbrød, se efter Nøglehullet og/eller Fuldkornsmærket.
Se opskriften
Tun med yoghurtdressing, æg og drueagurker
Husk at spise fisk flere gange om ugen og gerne til frokost. Bland fuldkornsbulgur i salaten og spis rugbrød til. Så har du et mættende frokostmåltid.
Se opskriften
Smilende æg med spinat og sort peber
Pita med lam
Der kan evt. tilføjes en skefuld græsk yoghurt, cremefraiche el. hvidløgsdressing i pitaen inden servering eller i en skål ved serveringen.
Se opskriften
Lam med rødbeder, gulerødder, grape og salvie
Lammekølle med hvidløgsbagte asparges og stegte svampe
Akvavitsild
Krydret tærte med lam og spinat
Rigelig med soltørrede tomater og varme krydderier giver denne lammetærte masser af smag – server den lun, som en del af en påskefrokost.
Se opskriften
Blødkogte æg med brødstænger
Marinerede rejer med avocado og forårsløg
Stegte sild i rødbedelage
Æg og tomat med tapenade
Når du blot tager dig lidt tid til at anrette og pynte din æggemad, smager den meget bedre. Prøv selv!
Se opskriften
Tarteletter med kylling og rodfrugter, 12 stk.
Ovnbagt laks i øl
Leverpostej med bacon og champignon
Skotske æg
En engelsk klassiker som smager skønt både som en del af en picnic eller en snack til en kold øl. Traditionelt laves æggene med kødet fra ferske pølser, så en nem genvej er at bruge kødet fra en ukogt medister i stedet for farsen her.
Se opskriften
Gravad laks med citronmayonnaise på sprød rødkål
Lakseruller med creme og krydderurter
Karrysild med æble, rødløg og kapers
Hjemmelavet ravioli med rejer
Braiseret Nakkekam i æblemost og bacon- stegte persillerødder og suttet bolsje for voksne
Kryddersild med figner, valnødder og tranebær og løg
Skidenæg
Croissanter med rejer, cremefraiche og avocadosalat
Spinattærte med laks og rejer






























Se, hvad vi ellers skriver om: #påske og #opskrifter