Smørrebrød med rødbedesyltede æg og sildesalat
FROKOST

Smørrebrød med rødbedesyltede æg og sildesalat

Rødbedelagen giver den flotte farve, men lagen giver også æggene en lækker sød og syrlig smag. Rødbedesyltede æg stammer oprindeligt fra amish-folket og blev traditionelt serveret til påske. Siden er de blevet populære på Instagram, nok fordi de både er flotte og nemme at lave. Her får du dem på et stykke smørrebrød sammen med sildesalat med rødbede og æbler. Lad os kalde det en opdatering af en glemt dansk klassiker.
  • 4 Personer
  • 40 Minutes

Det skal du bruge:

4 æg
3 dl syltelage fra syltede rødbeder

Sildesalat:

200 g marinerede sildefileter evt på glas
1 æggeblomme
1 spsk. sennep
1 tsk. salt
1 spsk. syltelage fra kapers
2 dl neutral olie
2 spsk. cremefraiche 38%
100 g syltede rødbeder
1 lille rødløg
2 spsk. kapers
1 æble , halvt

Sådan gør du

  1. 1
    Rødbedesyltede æg: Sæt en mellemstor gryde med vand over at koge.
  2. 2
    Kom forsigtigt æggene i vandet, og kog dem i 8-9 minutter. Når æggene er færdigkogt, skal de køles ned i koldt vand.
  3. 3
    Pil æggene, og læg dem i en skål. Overhæld æggene med syltelagen fra rødbederne, læg låg på, og kom æggene på køl natten over.
  4. 4
    Servér æggene som en snack, oven på salat eller på smørrebrød.
  5. 5
    Tag sildefileterne op af lagen, og læg dem til afdrypning på et stykke papir.
  6. 6
    Pisk æggeblomme, sennep, salt og syltelage fra kapers sammen i en stor skål. Tilføj langsomt olien i en tynd stråle under piskning, indtil du har en mayonnaise.
  7. 7
    Rør den hjemmelavede mayonnaise sammen med cremefraiche. Skær de syltede rødbeder, æblet og rødløget i små tern, og bland dem sammen med dressingen.
  8. 8
    Hak kapers, og tilføj til salaten. Skær sildefileterne i små tern, og tilføj til salaten.
  9. 9
    Smag på sildesalaten. Tilføj evt. mere syltelage, salt eller peber.
  10. 10
    Servér på rugbrød med de rødbedesyltede æg på toppen.

Tip!

HUSK: æggene skal trække natten over.