Grov aspargestærte med rygeost
- 4 Personer
Dej
125 g | rugmel |
75 g | hvedemel |
1 tsk. | fint salt |
100 g | koldt smør |
4 spsk. | koldt vand |
Fyld
400 g | grøn asparges |
3 stk | æg |
1 dl. | fløde |
175 g | rygeost 10% |
1 tsk. | dijonsennep |
1 tsk. | salt |
- | friskkværnet peber |
1 spsk. | olivenolie |
Sådan gør du
-
1Bland rugmel, hvedemel og salt i en skål. Smuldr smørret i melet og saml dejen med 1 spsk. vand af gangen. Lad dejen hvile på køl i 15 min.
-
2Tænd ovnen på 200/185 grader varmluft. Rul dejen ud og læg den i et smurt tærtefad. Prik den med en gaffel. Forbag dejen i 15 min.
-
3Lav imens fyldet. Knæk de nederste 2-3 cm af aspargesene og del dem på midten, så de passer i tærtefadet.
-
4Pisk æg, fløde, rygeost, sennep, salt og peber sammen i en skål. Der må gerne være små klumper rygeost i blandingen.
-
5Hæld æggemassen over den forbagte tærtebund og fordel aspargesene i fadet.
-
6Dryp med olivenolie og bag tærten i ca.30 min til den er gylden og æggemassen fast.
Tip!
Brug frisk, blød gedeost (ikke en skimmelost) i stedet for rygeost, det giver en mildere smag.