Saltet og bagt fisk med grillede løg og broccoli
GæSTEMAD OG FEST

Saltet og bagt fisk med grillede løg og broccoli

Denne skønne opskrift med fisk, løg og broccoli er inspireret af den syltede delikatesse, escabeche. Her har vi undladt at sylte fisken, og serverer den med grillede løg og broccoli. 
  • 4 Personer

Ingredienser

400 g hvid fisk i filet, f.eks. sej eller torsk
1 stk. løg i skiver
1 stk. chili hel
2 fed hvidløg hele med skal
0.5 stk. broccoli
1 dl. æbleeddike
1 dl. olivenolie
- koriander hakket
- persille hakket
- salt og sort peber

Sådan gør du

  1. 1
    Læg fisken i et fad, og krydr med salt, peber og lidt olivenolie. Bag ved 180 C i ca. 10 min, til fisken er tilberedt og saftig. Skræl stokken på broccolien, og del hele broccolien på langs i 4.
  2. 2
    Grill broccoli på en varm grillpande uden fedtstof, til den er tydeligt grillet og mør. Tag broccoli af panden, og steg den hele chili, hvidløg med skal, til grøntsagerne er møre. Afkøl grøntsagerne, pil hvidløget, og hak det hele fint. Bland herefter med olivenolie, eddike, hakkede krydderurter, broccoli og den afkølede fisk delt i mindre stykker.
  3. 3
    Hold evt. lidt af chilien tilbage, hvis du er i tvivl om dens styrke. Retten kan laves i forvejen og stå i køleskabet. Den kan også laves med andre fisk eller skaldyr.