Fiskelagkage - en hæmningsløs lagkage af brød og fisk

Denne fiskelagkage er indbegrebet af alt godt fra havet. Sørg for at invitere mange gæster!
Fiskelagkage - en hæmningsløs lagkage af brød og fisk
  • 8 Personer

Ingredienser

3 dåser tun
4 dl. cremefraiche
1 dl. mayonnaise
1 stk. rødløg.
3 stk æg
3 spsk. kaviar
1 bundt dild
- peber
- salt
24 stk skiver sandwichbrød
lidt smør

Garnering:

2 dl. mayonnaise
2 dl. cremefraiche
3 håndfulde krølsalat
500 g pillede rejer
2 g røget laks
10 stk agurker
1 stk. citron
1 bundt grøn asparges

Sådan gør du

  1. 1.Start med fyldet.
  2. 2.Afdryp tunen, kom den i en stor skål, og findel med en gaffel.
  3. 3.Rør cremefraiche og mayonnaise med tunen.
  4. 4.Hak løget meget fint og vend med tunen.
  5. 5.Hak æggene fint og vend i sammen med kaviar og dild.
  6. 6.Smag til med salt og peber.
  7. 7.Skær det yderste af brødkanten af, læg 2X3 skiver brød på fadet tæt sammen i en rektangel, og smør kanterne med lidt smør som klæbemiddel.
  8. 8.Smør en tredjedel af fyldet ud på brødet. Helt ud til kanten.
  9. 9.Læg 2x3 skiver brød på, og fordel en tredjedel af fyldet på brødet.
  10. 10.Gentag og slut af med et lag brød.
  11. 11.Pak nu lagkagen godt ind i film, så den ikke kan blive tør nogen steder..
  12. 12.Læg et stort skærebræt over og læg noget tungt, for eksempel 4 dåser tomater, på, og lad tårtan ligge i dette pres natten over i køleskabet.
  13. 13.Rør mayonnaise og cremefraiche sammen og smør ud over lagkagen, også kanterne.
  14. 14.Brødet skal være helt dækket.
  15. 15.Nu skal man i gang med at pynte.
  16. 16.Damp aspargeshoveder møre i letsaltet vand i 1 minut og afkøl helt.
  17. 17.Drys salat på kanterne af lagkagen.
  18. 18.Fordel nu rejer, laks, agurk og citronskiver i et smukt mønster.
  19. 19.Opbevar i køleskab, men tag ud, 30 minutter før den skal serveres.

Tip!

Se også Samvirkes snapseguide

Se, hvad vi ellers skriver om: #aftensmad