Fiskelagkage - en hæmningsløs lagkage af brød og fisk
AFTENSMAD

Fiskelagkage - en hæmningsløs lagkage af brød og fisk

Denne fiskelagkage er indbegrebet af alt godt fra havet. Sørg for at invitere mange gæster!
  • 8 Personer

Ingredienser

3 dåser tun
4 dl. cremefraiche 18%
1 dl. mayonnaise
1 stk. rødløg. stort
3 stk. æg hårdkogt
3 spsk. kaviar
1 bundt dild finthakket
- peber hvidt
- salt
24 stk. skiver sandwichbrød
lidt smør

Garnering:

2 dl. mayonnaise
2 dl. cremefraiche 18%
3 håndfulde krølsalat snittet
500 g pillede rejer
200 g røget laks
10 stk. agurker
1 stk. citron
1 bundt grøn asparges

Sådan gør du

  1. 1
    Start med fyldet.
  2. 2
    Afdryp tunen, kom den i en stor skål, og findel med en gaffel.
  3. 3
    Rør cremefraiche og mayonnaise med tunen.
  4. 4
    Hak løget meget fint og vend med tunen.
  5. 5
    Hak æggene fint og vend i sammen med kaviar og dild.
  6. 6
    Smag til med salt og peber.
  7. 7
    Skær det yderste af brødkanten af, læg 2X3 skiver brød på fadet tæt sammen i en rektangel, og smør kanterne med lidt smør som klæbemiddel.
  8. 8
    Smør en tredjedel af fyldet ud på brødet. Helt ud til kanten.
  9. 9
    Læg 2x3 skiver brød på, og fordel en tredjedel af fyldet på brødet.
  10. 10
    Gentag og slut af med et lag brød.
  11. 11
    Pak nu lagkagen godt ind i film, så den ikke kan blive tør nogen steder..
  12. 12
    Læg et stort skærebræt over og læg noget tungt, for eksempel 4 dåser tomater, på, og lad tårtan ligge i dette pres natten over i køleskabet.
  13. 13
    Rør mayonnaise og cremefraiche sammen og smør ud over lagkagen, også kanterne.
  14. 14
    Brødet skal være helt dækket.
  15. 15
    Nu skal man i gang med at pynte.
  16. 16
    Damp aspargeshoveder møre i letsaltet vand i 1 minut og afkøl helt.
  17. 17
    Drys salat på kanterne af lagkagen.
  18. 18
    Fordel nu rejer, laks, agurk og citronskiver i et smukt mønster.
  19. 19
    Opbevar i køleskab, men tag ud, 30 minutter før den skal serveres.

Tip!

Se også Samvirkes snapseguide