Fiskelagkage - en hæmningsløs lagkage af brød og fisk
AFTENSMAD

Fiskelagkage - en hæmningsløs lagkage af brød og fisk

Denne fiskelagkage er indbegrebet af alt godt fra havet. Sørg for at invitere mange gæster!
  • 8 Personer

Ingredienser

3 dåser tun
4 dl creme fraiche 18%
1 dl mayonnaise
1 rødløg stort
3 æg hårdkogt
3 spsk. kaviar
1 bundt dild finthakket
- peber hvidt
- salt
24 skiver sandwichbrød
lidt smør

Garnering:

2 dl mayonnaise
2 dl creme fraiche 18%
3 håndfulde krølsalat (snittet)
500 g pillede rejer
200 g røget laks
1 agurk (i skiver)
1 citron
1 bundt grøn asparges

Sådan gør du

  1. 1
    Afdryp tunen, kom den i en stor skål, og findel med en gaffel.
  2. 2
    Rør cremefraiche og mayonnaise sammen med tunen.
  3. 3
    Hak løget meget fint, og vend det sammen med tunsalaten.
  4. 4
    Hak æggene fint og vend dem i sammen med kaviar og finthakket dild.
  5. 5
    Smag til med salt og peber.
  6. 6
    Skær det yderste af brødkanten af. Læg 2 x 3 skiver brød på fadet tæt sammen i en rektangel, og smør kanterne med lidt smør som klæbemiddel.
  7. 7
    Smør en tredjedel af fyldet ud på brødet. Helt ud til kanten.
  8. 8
    Læg 2 x 3 skiver brød på, og fordel en tredjedel af fyldet på brødet.
  9. 9
    Gentag og slut af med et lag brød.
  10. 10
    Pak nu lagkagen godt ind i film, så den ikke kan blive tør nogen steder.
  11. 11
    Læg et stort skærebræt på toppen, og læg noget tungt (for eksempel 4 dåser hakket tomat) på, og lad fiskelagkagen ligge i dette pres natten over i køleskabet.
  12. 12
    Rør mayonnaise og cremefraiche sammen, og smør blandingen ud over lagkagen, så den dækker alle siderne.
  13. 13
    Damp aspargeshovederne møre i letsaltet vand i 1 minut, og lad dem afkøle helt.
  14. 14
    Drys salat på siderne af lagkagen.
  15. 15
    Fordel nu rejer, laks, agurk og citronskiver i et smukt mønster.
  16. 16
    Opbevar fiskelagkagen i køleskab, og tag den ud, 30 minutter før den skal serveres.

Tip!

Se også Samvirkes snapseguide