Shish kebab af lam med chilicreme og urtesalat
- 4 Personer
Ingredienser
2 | lammeculotter ca. 700 g |
Marinade
0.5 tsk. | fint salt |
0.5 | fintrevet løg |
2 fed | hvidløg, presset |
1 tsk. | spidskommen, stødt |
0.5 tsk. | koriander, stødt |
0.5 tsk. | chiliflager, tørrede |
0.75 tsk. | tørret mynte Kan udelades |
Chilicreme
250 g | græsk yoghurt 10% |
1 spsk. | ajvar eller chilisauce |
0.5 tsk. | spidskommen, stødt |
0.75 | revet hvidløg. |
- | citronsaft efter smag |
Urtesalat
1 bundt | bredbladet persille |
1 bundt | mynte |
0.5 | Rødløg, tynde skiver |
1 tsk. | olivenolie |
- | citronsaft efter smag |
Sådan gør du
-
1Lam: Fjern fedtet på toppen af hver culotte og skær kødet i meget tynde skiver (på tværs af kødfibrene). Rør alle ingredienserne til marinaden sammen og vend kødet heri. Lad kødet marinere på køl i 6-24 timer.
-
2Chilicreme: Rør alle ingredienserne til chilicremen sammen og smag til med citronsaft. Stil cremen på køl indtil servering.
-
3Urtesalat: Pluk bladene af alle krydderurter, hak evt. store blade groft. Vend dem sammen med løg, olivenolie og citronsaft lige inden servering.
-
4ad gerne lammekødet få stuetemperatur inden stegning. Sæt de tynde skiver kød på spyd, fold hvert stykke flere gange over spyddet, så det fordeles. Lammekødet fordeles på ca. 12 spyd. Steg dem på grillpande eller på grillen over høj varme, til de er gyldne på alle sider.
-
5Server de varme kødspyd toppet med urtesalat og chilicreme og evt. med fladbrød eller ris til. Aioli og frisk dild er også godt.