Æg på jordskoktoast med krydderurter
- 4 Personer
Ingredienser
4 skiver | surdejsbrød |
- | blandede krydderurter f.eks. persille, dild, purløg |
4 stk | æg |
- | olivenolie |
- | citronsaft |
- | salt og sort peber |
Jordskokfars
1 kg | jordskokker uskrællede, rensede |
4 stk | æggeblommer |
1.5 spsk. | cremefraiche 38% |
1 spsk. | Maizena med top |
6 spsk. | vesterhavsost eller høost |
Sådan gør du
-
1Jordskokkerne skæres i store stykker og blandes med olivenolie, salt og peber. Bages i ovnen ved 180 C i ca. 30 min, til de er møre. De bagte jordskokker blendes groft med æggeblommer, ost, Maizena og cremefraiche i en foodprocessor eller blender. Smag til med salt og peber.
-
2Vask krydderurterne, og pluk dem i mindre stykker. Fordel jordskokpuréen på brødet, og bag skiverne ved 180 C i 20-25 min.
-
3Mens jordskoktoasten er i ovnen, koges æggene i 5-6 min. Pil æggene. Når brødene er sprøde og gyldne, toppes de med halve æg og krydderurter vendt med lidt citronsaft og salt.