Blomkålsremoulade og rugbrødsvendte fiskepinde
- 4 Personer
Remouladen
1 stk. | blomkål |
1 dl. | lys eddike |
1 dl. | vand |
1 tsk. | salt |
1 tsk. | gurkemeje eller mild karry |
2 spsk. | god mayonaise |
5 spsk. | creme fraiche |
2 spsk. | grofthakket frisk dild |
1 spsk. | kapers (evt.) |
- | salt og peber |
Fisken
500 g | torskefilet eller loin (eller andre typer hvid fisk) |
4 skiver | tørt rugbrød |
1 dl. | mel |
1 tsk. | salt |
- | friskkværnet peber |
1 stk. | æg |
- | olie/smør til stegning |
Tilbehør
- | Rugbrød, ovnbagte kartofler og/eller en god grøn salat. |
Sådan gør du
-
1Blomkålsremoulade: Skær blomkålen i meget små buketter og varm eddike, vand, salt og 1 tsk. gurkemeje/karry op i en kasserolle over høj varme. Tag lagen af varmen igen, når det koger.
-
2Hæld lagen over blomkålen og lad det trække i 10 min. Rør imens mayonaise, creme fraiche, resten af gurkemeje/karry, dild og kapers sammen.
-
3Lad blomkålen dryppe af i en sigte og kassér lagen. Kom blomkålen i saucen og rør til det hele er blandet. Smag til med salt og peber, og stil remouladen på kål indtil servering.
-
4Fiskepinde: Skær torsken i 3-4cm tykke skiver. Smuldr rugbrødet helt fint, bland melet med salt og peber på en tallerken og pisk æggene sammen i en anden dyb tallerken.
-
5Dyb torskestykkerne først i mel, så i æg og til slut i rugbrødskrummer og læg dem forsigtigt på en tallerken.
-
6Varm olie/smør på en pande over middel/høj varme. Steg fiskepindene sprøde og gyldne, ca. 3-4 min på hver side.
-
7Server fiskepindene lune med blomkålsremouladen.
Tip!
Bland gerne andre sprøde grøntsager i remouladen sammen med blomkålen f.eks. gulerødder, courgette eller jordskokker i små tern. Steg fiskepindene i 50:50 olie og smør, så bliver de sprødest og får en god smag af smør.