Sarah Bernard med rabarber
DESSERT

Sarah Bernard med rabarber

En lille, delikat lækkerbisken bestående af sprød makronbund, luftig chokoladecreme som her er piftet op med en lille, frisk overraskelse i midten, og en sprød skal af mørk chokolade. Opskriften giver 15-20 stk.
  • 0 Personer

Rababeren

3 stilke modne rabarber, i 2 cm stykker
50 g sukker

Creme

3 dl. piske-fløde
1 tsk. rålakrids eller 1 1/2 spsk. rom (kan udelades)
225 g mørk chokolade, finthakket

Kagerne

15 stk makroner, afhængig af størrelsen
250 g mørk chokolade, finthakket (til overtræk)

Sådan gør du

  1. 1
    Tænd ovnen på 175/160 grader varmluft.
  2. 2
    Vend rabarber og sukker sammen og kom det i et ovnfast fad.
  3. 3
    Bag rabarberne i ca. 20min til de er møre og men ikke helt smattede.
  4. 4
    Bring fløde og rålakrids til kogepunktet i en kasserolle. Tag fløden af varmen og smelt chokoladen heri, under omrøring. Sæt chokoladecremen på køl i ca.2 timer til den er helt kold.
  5. 5
    Tag chokoladecremen ud og pisk den til et luftigt, men fast skum (pas på den ikke bliver overpisket og grynet! Rør i så fald 3 spsk. piskefløde forsigtigt i).
  6. 6
    Smør et tyndt lad chokoladecreme på hver makron, læg et stykke rabarber på midten og smør chokoladecreme på, så det danner en kegleform og dækker rabarbaren helt.
  7. 7
    Sæt de toppede makroner i fryseren i ca.20 min til de er frosne på overfladen. Smelt imens chokolade over vandbad eller i mikrobølgeovnen (vær forsigtig, det brænder hurtigt på!)
  8. 8
    Dyp toppen af kagerne i den smeltede chokolade, så cremen er helt dækket, men makronen stadig synlig (det kan også være nemmere at holde kagerne vandret en og en og hælde chokolade udover toppen og dreje kagen rundt imens).
  9. 9
    Sæt kagerne på køl i minimum 20 min til chokolade er størknet, inden servering.
  10. 10
    Tag evt. kagerne ud af køleskabet ca.25 min inden servering, så de ikke er iskolde og cremen indeni er blød og lækker.

Tip!

Kagerne skal opbevares på køl og spises indenfor 3-4 dage.