Sarah Bernard med rabarber
- 0 Personer
Rababeren
3 stilke | modne rabarber, i 2 cm stykker |
50 g | sukker |
Creme
3 dl. | piske-fløde |
1 tsk. | rålakrids eller 1 1/2 spsk. rom (kan udelades) |
225 g | mørk chokolade, finthakket |
Kagerne
15 stk. | makroner, afhængig af størrelsen |
250 g | mørk chokolade, finthakket (til overtræk) |
Sådan gør du
-
1Tænd ovnen på 175/160 grader varmluft.
-
2Vend rabarber og sukker sammen og kom det i et ovnfast fad.
-
3Bag rabarberne i ca. 20min til de er møre og men ikke helt smattede.
-
4Bring fløde og rålakrids til kogepunktet i en kasserolle. Tag fløden af varmen og smelt chokoladen heri, under omrøring. Sæt chokoladecremen på køl i ca.2 timer til den er helt kold.
-
5Tag chokoladecremen ud og pisk den til et luftigt, men fast skum (pas på den ikke bliver overpisket og grynet! Rør i så fald 3 spsk. piskefløde forsigtigt i).
-
6Smør et tyndt lad chokoladecreme på hver makron, læg et stykke rabarber på midten og smør chokoladecreme på, så det danner en kegleform og dækker rabarbaren helt.
-
7Sæt de toppede makroner i fryseren i ca.20 min til de er frosne på overfladen. Smelt imens chokolade over vandbad eller i mikrobølgeovnen (vær forsigtig, det brænder hurtigt på!)
-
8Dyp toppen af kagerne i den smeltede chokolade, så cremen er helt dækket, men makronen stadig synlig (det kan også være nemmere at holde kagerne vandret en og en og hælde chokolade udover toppen og dreje kagen rundt imens).
-
9Sæt kagerne på køl i minimum 20 min til chokolade er størknet, inden servering.
-
10Tag evt. kagerne ud af køleskabet ca.25 min inden servering, så de ikke er iskolde og cremen indeni er blød og lækker.
Tip!
Kagerne skal opbevares på køl og spises indenfor 3-4 dage.