Dybstegt kylling med yoghurt og syltede tomater
AFTENSMAD

Dybstegt kylling med yoghurt og syltede tomater

Dybstegt kylling er kræs - også for børneganer. Hvis ikke du allerede kender krydderiet sumak, så er her en god anledning. Krydderiet bruges meget i mellemøsten og kan med sin syrlighed bruges i mange retter. Det er især en dejlig oplevelse at drysse det med rund hånd over maden, når den er tilberedt. 
  • 4 Personer

Dybstegt kylling

400 g kyllingelår, udbenet eller bryst uden skind
0.5 l. Kærnemælk
2 dl. hvedemel
1 l. solsikkeolie eller rapsolie
- salt og sort peber

Syltede tomater

250 g cherrytomater
3 dl. vand
2 dl. eddike
1 dl. sukker
0.5 tsk. sumac
2 dl. yoghurt 10%

Sådan gør du

  1. 1
    Dyp tomaterne i kogende vand i 10 sek., og læg dem herefter i iskoldt vand. Pil skindet af tomaterne. Kog vand, sukker og eddike op, afkøl, og hæld over toma-terne. Lad tomaterne trække i lagen i mindst 1 døgn.
  2. 2
    Skær kyllingen ud i stykker på størrelse med en pegefinger. Drys med salt og peber, og dæk med kærnemælk. Skal trække i køleskabet i min. 5 timer (max 24 timer).
  3. 3
    Tag kyllingestykkerne op af kærnemælken, dryp af, og vend i mel. Varm olien op i en gryde med høj kant. Olien skal være så varm, at det syder om en tændstik, når den dyppes i.
  4. 4
    Steg nu kyllingestykkerne gyldne. Læg dem på fedt-sugende papir, og krydr med salt. Drys med rigelig sumak, og server med syltede tomater og en klat yoghurt. Styk-kerne kan også kommes i en blød bolle og spises som kyl-lingeburger. Hvis du ikke sylter tomater, findes der masser af gode, syltede og fermenterede produkter at købe.