Dybstegt kylling med yoghurt og syltede tomater
- 4 Personer
Dybstegt kylling
400 g | kyllingelår, udbenet eller bryst uden skind |
0.5 l. | Kærnemælk |
2 dl. | hvedemel |
1 l. | solsikkeolie eller rapsolie |
- | salt og sort peber |
Syltede tomater
250 g | cherrytomater |
3 dl. | vand |
2 dl. | eddike |
1 dl. | sukker |
0.5 tsk. | sumac |
2 dl. | yoghurt 10% |
Sådan gør du
-
1Dyp tomaterne i kogende vand i 10 sek., og læg dem herefter i iskoldt vand. Pil skindet af tomaterne. Kog vand, sukker og eddike op, afkøl, og hæld over toma-terne. Lad tomaterne trække i lagen i mindst 1 døgn.
-
2Skær kyllingen ud i stykker på størrelse med en pegefinger. Drys med salt og peber, og dæk med kærnemælk. Skal trække i køleskabet i min. 5 timer (max 24 timer).
-
3Tag kyllingestykkerne op af kærnemælken, dryp af, og vend i mel. Varm olien op i en gryde med høj kant. Olien skal være så varm, at det syder om en tændstik, når den dyppes i.
-
4Steg nu kyllingestykkerne gyldne. Læg dem på fedt-sugende papir, og krydr med salt. Drys med rigelig sumak, og server med syltede tomater og en klat yoghurt. Styk-kerne kan også kommes i en blød bolle og spises som kyl-lingeburger. Hvis du ikke sylter tomater, findes der masser af gode, syltede og fermenterede produkter at købe.