Lammekrone med krydderrub og fattoush
AFTENSMAD

Lammekrone med krydderrub og fattoush

Lammekrone er lammefilet på ben. Her tilbereder vi den med krydderrub og serverer lækker libanesiske brødsalat til.  
  • 4 Personer

Ingredienser

800 g lammekrone ammefilet på ben
2 tsk. garam masala krydderiblanding
2 fed hvidløg
0.5 stødt chili kan udelades
- salt
1 spsk. olivenolie

Fattoush

4 spsk. olivenolie
3.5 skiver tørt lyst brød
1 tsk. Stødt sumak kan udelades
2 spsk. hvidvinseddike
1 agurk
250 g cherrytomater
2 mini romainesalat
0.5 bundt frisk mynte
0.5 bundt bredbladet persille
1 lille rødløg
50 g sorte oliven

Sådan gør du

  1. 1
    Lammekrone: Rør garam masala, hvidløg, chili og lidt salt sammen i en skål. Fordel blandingen på lammekødet og massér det godt ind på over- og underside. Lad det trække i ca. 30 min., eller gerne længere.
  2. 2
    Tænd ovnen på 110 C varmluft. Varm olien på en grillpande eller alm. pande. Brun kødet ved høj varme, til det er gyldent på alle sider. Læg det i et ovnfast fad og steg videre i ovnen, indtil det har en centrumstemperatur på 64 C (medium). Tag kødet ud og lad det evt. hvile 5-10 min., inden det skæres ud.
  3. 3
    Fattoush: Lav salaten, imens kødet står i ovnen. Varm 1½ spsk. af olien på en pande over middel varme. Bræk eller skær brødet i mundrette stykker og steg det kort på panden, til det er gyldent på alle sider. Drys med sumak og lidt salt og lad det køle af på fedtsugende papir.
  4. 4
    Bland resten af olien, hvidvinseddike, salt og peber i bunden af en salatskål. Halver agurken og skrab kerner ud. Skær den i mundrette stykker.
  5. 5
    Halver cherrytomaterne og skær salaten i mundrette stykker. Pil bladene af urterne og hak eventuelle grove blade. Snit løget i meget tynde skiver, brug evt. et mandolinjern. Vend alle grøntsagerne, urter, oliven og ristet brød sammen i skålen med oliedressing lige inden servering. Drys gerne lidt ekstra sumak på toppen.
  6. 6
    Server skiver af lun lammekrone med fattoush og evt. hummus, brød eller couscous.