30 opskrifter med chokolade
Klik dig igennem galleriet og bliv inspireret.
Bærsyltetøj med chokolade
Syltetøj er godt. Chokolade er godt. Sammen er det helt vidunderligt på varme scones, ristet brød eller vaniljeis.
Se opskriften
Havregrynskugler med dadler og chokolade
Julebiscotti
Julekonfekt med hvid chokolade
Chokoladekage med porter
En god porter er fantastisk ved siden af chokoladekagen. Her er kagen serveret med mascarpone, som vi også krydrer med lidt porter.
Se opskriften
Chokolade-nougat med ristede mandler
Varm chokolade med et friskt kick
Kraftig og varmende chokolade med et forfriskende spark fra mint og vodka. Opskriften giver 2-3 kopper.
Se opskriften
Claus Holm: Spaghetti bolognaise
Syltede frugter med råcreme og chokolade
Mexicansk oksekødsgryde
Put den lille røde habanero hel i gryden og lad den simre med, smag på saucen og tag chilien op, når den har givet nok styrke og smag til sovs og oksekød.
Se opskriften
Pandekagetårn med chokolade og friske bær
Lækre, søde pandekager med en frisk smag af citron og kardemomme, stablet med fløjlsblød chokolade og friske bær.
Se opskriften
Stærk tomatsalsa med koriander og mørk chokolade
En rustik salsa med masser af smag fra krydderier, koriander og et twist af mørk chokolade. Den smager skønt til nachos eller som tilbehør til grillet kød.
Se opskriften
Chokoladebrownies
Brownies er super til fødselsdage eller andre festlige lejligheder og kan med fordel serveres sammen med is. Prøv den økologiske flødeis fra Thise, der fås i varianterne vanilje, chokolade og jordbær. Isen kan kun købes i Coops butikker og på Coop.dk MAD.
Se opskriften
Lyn cheesecake med to slags chokolade
Dessert på fem minutter. Tilføj en håndfuld friske, røde bær, så smager denne hurtige cheesecake endnu bedre.
Se opskriften
Studenterbrød
Kaffepauseklassiker der gør det nemt at slippe af med kedelig og
tør kage. Studenterbrødene holder en uges tid, hvis du kan lade dem stå.
Se opskriften
Risbrud med tørrede bær og mørk chokolade
En let, lille sag til kaffen. Den syrlige smag fra tørrede bær giver godt modspil til den mørke chokolade, mens de poppede ris giver knas og fylde.
Se opskriften
Franske makroner med hasselnød og mørk chokolade
De franske makroner, kendt som macarons, får en nærmest nougatagtig smag, når de laves på hasselnødder i stedet for mandler. Når de fyldes med god, mørk chokolade, bliver det en fantastisk lækkerbisken til kaffen.
Se opskriften
Ananas- og kokosis med chokolade
En cremet is af ananas og kokos, som smager skønt og en smule eksotisk efter et godt grillmåltid.
Se opskriften
Hasselnøddelagkage med svesker og chokolade
Hvis du ikke er til svesker, kan du bruge bær i stedet. Du kan også pynte lagkagen med flødeskum og friske bær på toppen, men først lige inden servering så marengsen ikke bliver blød.
Se opskriften
Bagte pærer med rosmarin, hvid chokolade og cremefraiche
Søde, bagte pærer med bagt hvid chokolade på toppen og aromatisk rosmarin. Luftig creme fraiche giver god balance til den søde frugt.
Se opskriften
Muffins med kirsebær og hvid chokolade
Små, nemme og lækre. Muffins er lige til at gå til for både børn og voksne og med denne opskrift ikke til at komme uden om.
Se opskriften
Rabarber-tiramisu med bagt hvid chokolade til 10 personer
Tiramisuens lækre, bløde konsistens har vi bevaret i denne nyfortolkning af den klassiske, italienske dessert med rabarber og hvid chokolade.
Se opskriften
Flødeboller – Klassiske, med vaniljeskum og mørk chokolade
En klassisk flødebolle med dejlig, let vaniljeskum – drys den med kokos, hvis det er din favorit.
Se opskriften
Bagt ananas med karamelknas
Dette er en total luksusudgave af en Københavnerstang. Og oven i købet med et syndigt drys karamelknas. Opskriften er udarbejdet for Savannah af Louisa Lorang.
Se opskriften
Chili con carne med Chocolate Bhut og mørk chokolade
Chocolate Bhut er en chili fra øverste hylde, og den har samme styrke som Bhut Jolokia, der tidligere var at finde i Guiness rekordbog som verdens stærkeste chili. Opskriften på denne stærke chili con carne er fra bogen "Den er go´i ørerne"/Politikens Forlag af Chili Klaus.
Se opskriften
Vaniljeis med mørk chokolade og letsaltet æblekaramelsauce til 10 personer
Yderst smuk dessert, som var den en del af menuen på en fin restaurant. Isen bliver bedst, når man laver den selv, så det gør vi.
Se opskriften
Franske makroner med valnødder og nougatcreme
Små franske macarons får kraftigere og mere voksen smag, når de bages med valnødder i stedet for mandler. Vi lægger dem sammen med en blød nougat og kaffecreme, det giver god balance til valnøddesmagen i makronerne.
Se opskriften
Chokoladeparfait
Parfait er is uden ismaskine, men massen kan selvfølgelig sagtens røres i en ismaskine, hvis du ønsker en mere luftig konsistens. Vi laver parfait med chokolade, men du kan putte lige det, du ønsker, i grundopskriften.
Se opskriften
Bananasplit





























