Magiske makronsnitter med solbærsyltetøj
- 24 Personer
Bund
450 g | mel |
250 g | smør |
250 g | sukker |
2 tsk. | bagepulver |
4 stk. | æggeblommer store |
Fyld
2 dl. | solbærsyltetøj |
150 g | hakket mørk chokolade |
Makrontop
4 stk. | æggehvider |
500 g | flormelis |
250 g | groftrevet marcipan |
Sådan gør du
-
1Tænd din ovn og sæt temperaturen på 200 °C uden varmluft.
-
2Beklæd ovnens bradepande med bagepapir. Bland mel, sukker og bagepulver.
-
3Skær dit smør i tern og smuldr det ind i melblandingen, enten med håndkraft eller i en køkkenmaskine.
-
4Tilsæt æggeblommerne og rør dem akkurat ind i smuldredejen. Dejen skal ikke samles – det er nok, at tingene er velfordelte.
-
5Hæld skålens indhold ud i bradepanden og tryk dejen sammen i et jævnt lag i bunden. Ind i ovnen med den og forbag bunden 15 minutter.
-
6Imens kan du opnå komplet indre ro, klappe en høne, piske en stemning op eller lave makronmassen. Du bestemmer. Hvis du vælger at lave makronmassen, tager du ganske enkelt en skål og hælder æggehvider, flormelis og marcipan i den. Rør blandingen ensartet.
-
7Fordel først syltetøj og dernæst hakket chokolade på den forbagte bund.
-
8Dryp makronfyldet over, så det kommer til at dække overfladen. Ikke noget med at hælde det hele ud ét sted og forsøge at trække laget over de øvrige ting; det vil ikke blive kønt. Sæt bradepanden i ovnen igen og bag kagen yderligere 20 minutter.
-
9Lad kagen køle af – hvis du kan – og skær den ud i snitter af passende størrelse. Du bestemmer, hvad det er.