Magiske makronsnitter med solbærsyltetøj

Når det er solbærtid, er det syltetøjstid – og det betyder magisk makronsnittetid. Det er nemt og uforskammet hurtigt at bage makronsnitter, og så smager de vidunderligt.
Magiske makronsnitter med solbærsyltetøj
  • 24 Personer

Bund

450 g mel
250 g smør
250 g sukker
2 tsk. bagepulver
4 stk æggeblommer store

Fyld

2 dl. solbærsyltetøj
150 g hakket mørk chokolade

Makrontop

4 stk æggehvider
500 g flormelis
250 g groftrevet marcipan

Sådan gør du

  1. 1.Tænd din ovn og sæt temperaturen på 200 °C uden varmluft.
  2. 2.Beklæd ovnens bradepande med bagepapir. Bland mel, sukker og bagepulver.
  3. 3.Skær dit smør i tern og smuldr det ind i melblandingen, enten med håndkraft eller i en køkkenmaskine.
  4. 4.Tilsæt æggeblommerne og rør dem akkurat ind i smuldredejen. Dejen skal ikke samles – det er nok, at tingene er velfordelte.
  5. 5.Hæld skålens indhold ud i bradepanden og tryk dejen sammen i et jævnt lag i bunden. Ind i ovnen med den og forbag bunden 15 minutter.
  6. 6.Imens kan du opnå komplet indre ro, klappe en høne, piske en stemning op eller lave makronmassen. Du bestemmer. Hvis du vælger at lave makronmassen, tager du ganske enkelt en skål og hælder æggehvider, flormelis og marcipan i den. Rør blandingen ensartet.
  7. 7.Fordel først syltetøj og dernæst hakket chokolade på den forbagte bund.
  8. 8.Dryp makronfyldet over, så det kommer til at dække overfladen. Ikke noget med at hælde det hele ud ét sted og forsøge at trække laget over de øvrige ting; det vil ikke blive kønt. Sæt bradepanden i ovnen igen og bag kagen yderligere 20 minutter.
  9. 9.Lad kagen køle af – hvis du kan – og skær den ud i snitter af passende størrelse. Du bestemmer, hvad det er.
Se, hvad vi ellers skriver om: #bagværk, #dessert, #weekend og gæster og #gæstemad og fest