Hasselnøddelagkage med svesker og chokolade

Hvis du ikke er til svesker, kan du bruge bær i stedet. Du kan også pynte lagkagen med flødeskum og friske bær på toppen, men først lige inden servering så marengsen ikke bliver blød. 
Hasselnøddelagkage med svesker og chokolade
  • 8 Personer

Marengsbunde

120 g haselnød
3 stk æggehvider
120 g flormelis
1 tsk. hvidvinseddike

Fyld

10 stk svesker
1 dl. kogende vand
1 spsk. cognac
3 dl. piske-fløde

Topping

60 g 70% chokolade
1 tsk. frysetørret bær

Sådan gør du

  1. 1.Sæt varmluftsovnen på 175 grader.
  2. 2.Blend hasselnødder til groft mel.
  3. 3.Kom æggehvider og flormelis i en metal- eller glasskål, og pisk massen sammen.
  4. 4.Kom hvidvinseddiken heri, og pisk dem til helt stift skum. Vend hasselnødblandingen i.
  5. 5.Tag to bradepander, og dæk dem med bagepapir. Læg en spisetallerken herpå, og tegn en cirkel.
  6. 6.Smør med lidt smør. Tag massen op med en ske, og fordel inden for cirklen.
  7. 7.Bag bundene i 10-15 minutter, indtil de er tørre. Afkøl helt.
  8. 8.Kom svesker i en lille skål. Overhæld dem med vand og cognac, og lad dem trække i 20 minutter.
  9. 9.Afdryp dem, og mos/hak sveskerne fint.
  10. 10.Pisk fløden til skum, og vend skum med svesker.
  11. 11.Læg lagkagen sammen.
  12. 12.Smelt chokoladen i vandbad eller mikroovn, og dekorer din kage. Drys eventuelt med lidt frysetørrede bær. Server kagen kølig.
Se, hvad vi ellers skriver om: #bagværk, #dessert og #kage med flødeskum