Hasselnøddelagkage med svesker og chokolade
- 8 Personer
Marengsbunde
120 g | haselnød |
3 stk. | æggehvider |
120 g | flormelis |
1 tsk. | hvidvinseddike |
Fyld
10 stk. | svesker |
1 dl. | kogende vand |
1 spsk. | cognac |
3 dl. | piske-fløde |
Topping
60 g | 70% chokolade |
1 tsk. | frysetørret bær |
Sådan gør du
-
1Sæt varmluftsovnen på 175 grader.
-
2Blend hasselnødder til groft mel.
-
3Kom æggehvider og flormelis i en metal- eller glasskål, og pisk massen sammen.
-
4Kom hvidvinseddiken heri, og pisk dem til helt stift skum. Vend hasselnødblandingen i.
-
5Tag to bradepander, og dæk dem med bagepapir. Læg en spisetallerken herpå, og tegn en cirkel.
-
6Smør med lidt smør. Tag massen op med en ske, og fordel inden for cirklen.
-
7Bag bundene i 10-15 minutter, indtil de er tørre. Afkøl helt.
-
8Kom svesker i en lille skål. Overhæld dem med vand og cognac, og lad dem trække i 20 minutter.
-
9Afdryp dem, og mos/hak sveskerne fint.
-
10Pisk fløden til skum, og vend skum med svesker.
-
11Læg lagkagen sammen.
-
12Smelt chokoladen i vandbad eller mikroovn, og dekorer din kage. Drys eventuelt med lidt frysetørrede bær. Server kagen kølig.