Chili con carne med Chocolate Bhut og mørk chokolade
- 4 Personer
- 60 Minutes
Chili con carne
1 kg | Hakket oksekød 8-12 % |
4 fed | hvidløg |
2 stk. | løg |
1 spsk. | spidskommen |
1 bundt | Kruspersille (gem lidt til pynt) |
1 bundt | Frisk merian |
400 g | flåede tomater |
2 stk. | laurbærblade |
300 g | Pintobønner (sørg for at lægge dem i blød natten over) |
1 dl. | oksebouillon |
2 stk. | Friske Chocolate Bhut eller 1/2 spsk. chilipulver |
100 g | Mørk chokolade, min. 70 % |
1 stk. | olie til stegning |
1 stk. | salt og friskkværnet peber |
Tilbehør
1 stk. | Lille bæger cremefraiche 38 % |
1 stk. | Tacoskaller eller tortilla wraps |
Sådan gør du
-
1Varm olien op på en meget varm pande, og brun kødet godt heri lidt ad gangen, så det får en god stegeskorpe. Krydr kødet undervejs med salt og peber. Kom kødet over i en stor gryde, når det er brunet af.
-
2Hak hvidløgene og løgene fint. Varm olie op på panden, hvor kødet er brunet, og sauter hvidløg, løg og spidskommen i den varme olie i 5 minutter. Vend det rundt med jævne mellemrum, og pas på, at løgene ikke brænder på.
-
3Kom derefter løgblandingen op i gryden til kødet. Skyl, og hak persille og merian, og tilsæt det sammen med resten af ingredienserne, bortset fra chokoladen.
-
4Lad det koge op under omrøring, skru derefter ned for varmen, og lad det simre under låg i ca. 45 minutter. Hold undervejs øje med, at chilien ikke koger tør. Det kan være nødvendigt at tilsætte lidt vand en gang imellem.
-
5Tjek derefter, om bønnerne er møre. Ikke bare møre, men meget møre. Smag til med salt og peber, og kom til sidst hakket chokolade i, og rør rundt, til den er smeltet.
-
6Anret chili con carnen i fire dybe tallerkner, og drys lidt finthakket persille oven på retten. Server cremefraichen i en skål ved siden af. Lun tacoskaller eller tortilla wraps, og server dem til retten.