Chili con carne med Chocolate Bhut og mørk chokolade
AFTENSMAD

Chili con carne med Chocolate Bhut og mørk chokolade

Chocolate Bhut er en chili fra øverste hylde, og den har samme styrke som Bhut Jolokia, der tidligere var at finde i Guiness rekordbog som verdens stærkeste chili. Opskriften på denne stærke chili con carne er fra bogen "Den er go´i ørerne"
 • 4 Personer
 • 60 Minutes

Chili con carne

1 kg Hakket oksekød 8-12 %
4 fed hvidløg
2 stk. løg
1 spsk. spidskommen
1 bundt Kruspersille (gem lidt til pynt)
1 bundt Frisk merian
400 g flåede tomater
2 stk. laurbærblade
300 g Pintobønner (sørg for at lægge dem i blød natten over)
1 dl. oksebouillon
2 stk. Friske Chocolate Bhut eller 1/2 spsk. chilipulver
100 g Mørk chokolade, min. 70 %
1 stk. olie til stegning
1 stk. salt og friskkværnet peber

Tilbehør

1 stk. Lille bæger cremefraiche 38 %
1 stk. Tacoskaller eller tortilla wraps

Sådan gør du

 1. 1
  Varm olien op på en meget varm pande, og brun kødet godt heri lidt ad gangen, så det får en god stegeskorpe. Krydr kødet undervejs med salt og peber. Kom kødet over i en stor gryde, når det er brunet af.
 2. 2
  Hak hvidløgene og løgene fint. Varm olie op på panden, hvor kødet er brunet, og sauter hvidløg, løg og spidskommen i den varme olie i 5 minutter. Vend det rundt med jævne mellemrum, og pas på, at løgene ikke brænder på.
 3. 3
  Kom derefter løgblandingen op i gryden til kødet. Skyl, og hak persille og merian, og tilsæt det sammen med resten af ingredienserne, bortset fra chokoladen.
 4. 4
  Lad det koge op under omrøring, skru derefter ned for varmen, og lad det simre under låg i ca. 45 minutter. Hold undervejs øje med, at chilien ikke koger tør. Det kan være nødvendigt at tilsætte lidt vand en gang imellem.
 5. 5
  Tjek derefter, om bønnerne er møre. Ikke bare møre, men meget møre. Smag til med salt og peber, og kom til sidst hakket chokolade i, og rør rundt, til den er smeltet.
 6. 6
  Anret chili con carnen i fire dybe tallerkner, og drys lidt finthakket persille oven på retten. Server cremefraichen i en skål ved siden af. Lun tacoskaller eller tortilla wraps, og server dem til retten.